Följ med Marika längs med kustvägen, del 1

Häng med mig längs med kusten Jämjö-Kristianopel! Med bil eller cykel, du väljer.

Hallarum badplats som ligger i Jämjö tillbringar jag och min familj många timmar varje sommar. Perfekt badplats för barnfamiljer, U formad brygga så att barnen kan hålla sig innanför bryggan och trampolin för de lite större barnen ja även vuxna.
Gräs, klippor eller strand, du har många valmöjligheter vart du vill lägga din handduk, själv föredrar jag den stora bryggan längs med klipporna.

Kyrkan har kaffestuga med generösa öppettider, i anslutning till kaffestugan finns en nygjord volleybollplan, så glöm inte bollen. Badvattnet är ofta varmt och är av fin kvalitet. Under sommarlovet är det simskola varje morgon för de som vill lära sig simma eller fylla på sin märkestavla. En liten småbåtshamn som höjer mysfaktorn.

Innan vi åker vidare längs med kusten vill jag även nämna Färskesjön i Jämjö, fina strövområden och den svenska sommaren brukar inte direkt bjuda på varma badvatten, då är här perfekt att bada, tempen är alltid några grader varmare än i havet.

Vi fortsätter en bit längs kusten ner till Hallarum naturreservat som bjuder på grillmöjligheter och en promenad upp på berget med en helt fantastik utsikt och då menar jag HELT fantastisk, du ser långt ut över öarna och kommer att förstå hur vacker Karlskorna skärgård är, får absolut inte missas. 

 

Marika Ottosson