Följ med Marika längs med kustvägen, del 2

Fortsätt vidare till hällristningarna i Torhamn eller sväng vänster istället ner mor Yttre Park för att ta linfärjan över till Hästholmen, en liten Ö som tar dig tillbaka i tiden och all stress går ur kroppen. Bilen kan du ta med dig på färjan eller ställer du den på parkeringen och tar cykeln över för en härlig cykeltur runt ön. Stanna vid badplatsen och bada från en egen klippa och se på när segelbåtarna sakta kör förbi, här finns lugnet. Linfärjan kostar 20kr och du åker på samma biljett tillbaka.

Vidare tar jag dig till Torhamn som bjuder på fina badplatsen Petersvik, badplatsen ligger precis vid en mysig gammal hamn med små röda fiskestugor och café måsen som har öppet hela sommaren.

Vill du inte bada så rekommenderar jag en tur till naturreservatet i stället, en speciell och fantastisk natur promenerar du i en djurrik natur. Hit åker många fågelskådare och i havet håller många kitesurfare till. Naturen påminner mycket om Öland här ute.

Sist men inte minst avslutar vi i Kristianopel, här kommer du till mitt absoluta favoritställe. Här finns camping, restaurang, café och glassbar. På Sött och Salt, kan du njuta av en räkmacka och öl, med fina och fräscha möbler kan du slå dig ner med havet som utsikt, vid dåligt väder går det även att sitta inne i en marin miljö. En liten gammaldags lanthandel och gator med gamla små fina trähus förgyller denna lilla by vid havet. Stanna till i hamnen och ta några lotter eller låt bara barnen få prova att sitta på kanonerna. Med fika i magen tar du en tur på muren runt campingen för att avsluta med ett dopp från bryggan. Vid riktigt klart väder kan du se över ända till Öland. Det finns även stugor att hyra på campingen. Vill du slå familjen i minigolf finns det även möjlighet till detta, nyrenoverade och fina banor.

Nu är min resa slut längs med kusten, jag hoppas att du besöker några  av dessa platser i sommar. 

 

Marika Ottosson