Borgmästarekajen med Martina

Det finns en handfull härliga smultronställen i Karlskrona, om inte fler. Otroliga platser och vyer att beundra och njuta av, precis intill havet. Åt vilket håll man än väljer att gå, möts man alltid av vatten, och frihetskänslan infinner sig snabbt. Den närmaste favoriten, och dessutom en av de vackraste enligt mig, är utsikten från Borgmästarekajen. Det blå vattnet i fjärden som omfamnas av stadens öar och pryds av de vita skärgårdsbåtarna som kommer och går. En plats full av liv, och lugn och ro.

Från Stumholmen och tvärs över stan, från tågstationen eller E22, från en ö mitt i havet eller Saltö näst intill - alla vägar bär till Borgmästarekajen. En mötesplats för alla solälskare! En sommardag vimlar det av folk längs med kajen. Med en take-away kaffe, eller dagens lunchlåda, eller en riktigt god glass njuter folk av solen och utsikten mot fjärden.

Den röda dubbeldärckarbussen går inte att missa. En unik gelateria med stans bästa och smakrikaste glass! Riktig italiensk glass, i Karlskrona. Smakerna varieras från gång till gång, och det finns alltid något nytt man vill provsmaka. Jag har mina favoriter och är säker på att du hittar dina egna.Ta med en glass ut på bryggan där skärgårdsbåtarna lägger till, eller på en promenad längs trädäcket som leder längs med kajen, eller kanske över till den lilla ön precis intill?

Till vänster i vyn över fjärden, strax efter Scandic hotellet, leder en liten bro över till Stakholmen. En liten, men väldigt populär plats att vistas på. Det vimlar av engångsgrillar, picknickkorgar, filtar, kameror och glada människor som alla älskar närheten till havet. Ön är poppis bland alla, såväl turister som oss Karlskronabor. Inte undra på, med stans bästa utsikt över fjärden och den ofta fantastiska sonedgången som färgar allt i rosa framåt kvällen. Frihet, mitt i stan!

Från Fisktorget kan man ta en skärgårdsbåt vidare ut i övärlden. Perfekt för en ledig dag! Man kan välja att hoppa av, eller åka med varvet runt. Det finns massor av olika rutter och båtar att välja på. En riktigt trevlig typisk upplevelse för ett besök i Karlskrona. Ta med picknickkorg och njut av skärgåden!
Sommartid blir kajen full av båtar och människor som gillar musik. Ofta spelas det live på Scandics härliga uteservering. Se till att pricka rätt i evenemangskalendern och njut av musik i fantastisk miljö.

Hur som helst, glöm inte att komma tillbaks till Borgmästarekajen framåt kvällen, i tid till solnedgången. Hitta en plats längs med kajen och passa på att njut av Karlskronas bästa. En plats man aldrig få nog av, en plats jag personligen älskar året om, sommar som vinter. Stans bästa solfångare och helt oslagbara vy. Välkommen till Karlskrona, Sveriges soligaste stad!

Martina Östsjö