Vinter. Mitt i skärgården.

Fredrikskyrkan med belysning

Upplev vinter och julstämning i världsarvsstaden Karlskrona! Kyrkorna på Stortorget skapar stämning i vintermörkret och stadens breda paradgator fylls av ljus, granar och stämningsfulla toner. I Karlskrona tar vi hand om varandra och är måna om er trygghet. Flera åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen - informationsmaterial finns ute på gator och torg, och ett antal handsprit-stationer är utplacerade på strategiska platser.

De lokala gårdbutikerna på landsbygden erbjuder delikatesser och fina julklappstips. Karlskronas vackra natur och skärgård är tillgänglig året om - ta med er picknick-korgen och ge er ut på upptäcktsfärd. Utmana  gärna familjen på vårt världsarvsbingo eller naturbingo - öppna pdf:erna och skriv ut dem.

Välkomna till världsarvsstaden med upplevelser, som är anpassade till vår tid!

Hur kommer du i julstämning? Vad är jul i Karlskrona för dig? Dela med dig av dina bilder genom att tagga dem med #visitkarlskrona och #julikarlskrona.


Karlskrona Musteri tipsar! 
Recept på varm must med julkryddor

2 liter must, 1 kanelstång, 1 bit ingefära, 5 stjärnanis,
1 krm grovt malda kardemumma-kärnor. Lägg stjärn-anis och kardemumma i en tesil, lägg kanelstången 
och ingefäran i en gryta, häll på must och värm sakta till 60–70 grader. Smakerna behöver tid så denna must kan gärna stå varm och serveras under lång tid.