Youtube video image

KÄRA KARLSKRONITER

Vi följer myndigheternas senaste direktiv och råd, och uppmanar dig att göra det samma.
Det är viktigt att stötta vårt lokala näringsliv i denna situationen och det kan göras på många sätt, bland annat genom att beställa hemkörning av varor eller take-away från restauranger.

Om du väljer att göra ett fysiskt besök, så tänk på att hålla avstånd.

Support Karlskrona är ett initiativ från Karlskrona kommun, Karlskrona City, Cityfastighetsägarna och KFH - Karlskrona Företags och Hantverksförening. Gruppen har bildats med anledning av coronavirusets framfart och har till uppgift att stötta besöks- handel- och servicenäringarna i Karlskrona kommun i dessa utmanade tider.

Annons om Stöd det lokala näringslivet"

Tillsammans hjälps vi åt att stödja Karlskronas näringsliv!

- Handla lokalt på ett ansvarsfullt sätt.
- Hämta take-away från din favoritrestaurang.
- Beställ hem varor från de lokala butikerna.
- Ge bort presentkort i gåvor till vänner, familj och anställda.
- Näthandla lokalt.

Affisch - max antal i butik

Maxantal i lokaler

Från och med den 23 december bör bland annat butiker, köpcentra och träningsanläggningar bestämma ett maxantal personer, som får vistas i lokalerna samtidigt. Detta för att minska riskerna för trängsel.
Folkhälsomyndigheten har reviderat sina allmänna råd som riktar sig till verksamheter. Det blir nu tydligare att alla verksamheter bör bestämma ett maxantal för hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt.
Sedan tidigare finns det råd om information och skyltning, avståndsmarkeringar med mera i Folkhälsomyndighetens allmänna råd.
Antalet personer i lokalerna bör anpassas efter lokalens storlek, möblering och ventilationsmöjligheter. Branschorganisationerna har riktlinjer som stöd för arbetet med minskad smittspridning.
Länk till A3-pdf

Tallrik med pommes

Gynna Karlskronas restauranger

De flesta av Karlskronas många restauranger och krogar håller öppet och de flesta erbjuder sina gäster möjlighet att ta med maten hem. 

Många restauranger erbjuder även hemkörning av mat eller färdiga "matkassar". Kontakta din favoritrestaurang och kolla vad krögaren erbjuder! Tips på restauranger

Låda med mat

Behöver du hjälp med vardagssysslor, så erbjuds volontärverksamhet som ger hjälp och stöd under coronapandemin. Äldre personer och andra riskgrupper som just nu uppmanas att begränsa sina nära kontakter kan få hjälp av Karlskrona kommun och Frivilliga Resursgruppen, som samordnar volontärverksamhet för den som frivilligt vill hjälpa till.

Avståndssymbol
Avståndssymbol
Youtube video image
Youtube video image