Alla Hjärtans Dag i Karlskrona

På Alla Hjärtans Dag tar många av oss tillfället i akt att ägna en extra omtänksam tanke åt vår partner eller vän i kärlekens tecken. Karlskrona bjuder på massor med goda, roliga och mysiga alternativ kvällen till ära. Funderar du på den perfekta presenten, eller kanske en romantisk middag på tu man hand eller en mysig biokväll, för vad är mer romantiskt än en dejt i biomörkret med en bra film och goda popcorn?

"Alla Hjärtans Vecka" handlar om att göra något speciellt för någon, erbjuda det lilla extra, att hylla kärleken, gemenskapen och värmen som kan förgylla någons vardag!

Romantiska platser i Karlskrona

Ta kärleken till nya höjder
Blicka in i varandras ögon, och ut över staden. En omtyckt utsiktsplats i Karlskrona är Bryggareberget, där den hänförande utsikten är fin att dela med den som står ens hjärta närmast. Passande nog heter vägen som tar er till toppen Kärleksstigen. Bistro Utkiken, restaurangen på toppen av berget med Karlskronas vackraste utsikt, erbjuder alltid något gott på menyn. Ta del av deras Alla Hjärtans Dag-meny här.

 

Befäst er kärlek
På Stumholmsbron kan man symboliskt låsa fast sin kärlek, så den varar för evigt. Övernatta i Kronohäktets fängslande och unika miljö. Passa på att besöka Marinmuseum och ta en promenad runt vackra Stumholmen.
På ön Dragsö, några kilometer från centrala Karlskrona, finns också ett Kärleksträd, där ni kan befästa er kärlek och sen njuta av den fantastiska vyn över skärgården. Här är också ett bra ställe att ta med sig picknickkorgen till!

Romantiska kvarter och områden
Promenera på charmiga Björkholmen bland trähus eller gå längs med havet vid Kungsbron och runda Stumholmen. Njut av solnedgången från ön Stakholmen och ta en promenad utmed Borgmästarefjärden, där det upplysta kruthuset, sprider ett vackert och romantiskt sken över fjärden. En promenad på tu man hand i Karlskronas vackra stadspark Hoglands Park och där njuta av parkens alla vackra statyer är också alltid en bra idé!

Mat och dryck
I Karlskrona finns det gott om mysiga och charmiga restauranger. Ett förslag är att inleda kvällen med ett glas bubbel för att sedan njuta av varandras sällskap över en romantisk middag på t ex Michelangelo, Smoke Barbeque and Bar eller Parken Café Bar & Bistro. Fler restaurangtips hittar du här.

Par skålandes på uteservering

Alla Hjärtans Dag-firande på KAI Krog

Fira Alla Hjärtans Dag med någon du tycker om! Alla hjärtans dag - en helg som går i kärlekens tecken. Levande ljus, magiska smaker som har komponerats av KAI Krogs kockar och mysig jazz spelas i bakgrunden. Tjuvstarta den 12 februari på KAI Krog!

Läs mer
Blommor och tårta

Askunga Dovvilt Gårdsbutik & Kafé

ALLA ❤️ DAG 14 februari håller Askunga Dovvilt Gårdsbutik och Kafé extra öppet i butiken och i restaurangen. Mys i restaurangen med räksmörgås, varm toast, bakelser, semlor små tårtor, biskvier och andra kakor. Övriga veckan ordinarie öppettider torsdag - söndag.

Läs mer
Michelangelo - Ristorante

Michelangelo - Ristorante

Restaurant Michelangelo - An Italian gem in the middle of Karlskrona.

Matbricka med kött

Smoke Barbeque & Bar

Food influenced by the American south!

Parken Café Bar & Bistro

Parken bar bistro & café

Welcome to the café, the bistro and the bar which is situated in the green Hoglands park, the north

❤ Materbjudande i kärlekens tecken 

Interiör bild från Vinberga Vinkiosk

Alla Hjärtans Dag-middag på Vinberga Vinkiosk

Vinberga Vinkiosk öppnar upp och serverar mat kryddad med en extra nypa kärlek dagen till ära! Vinberga Vinkiosk är restaurangen där menyerna ständigt skiftar efter säsong och humör, serverat från Blekinges minsta kök. Till det serveras naturliga viner och cocktails som restauratörerna själva hade velat dricka.

Boka bord redan idag!

Mat och dryck
I Karlskrona finns det gott om mysiga och charmiga restauranger. Ett förslag är att inleda kvällen med ett glas bubbel för att sedan njuta av varandras sällskap över en romantisk middag på t ex MichelangeloSmoke Barbeque and Bar eller Parken Café Bar & Bistro. Fler restaurangtips hittar du här.
Skepssgossens Bistro erbjuder dagen till ära en specialkomponerad, tre-rätters meny, som finns tillgänglig för avhämtning. Beställ senast 12 februari. Ta del av menyn och beställ här.

Michelangelo - Ristorante

Michelangelo - Ristorante

Restaurant Michelangelo - An Italian gem in the middle of Karlskrona.

Matbricka med kött

Smoke Barbeque & Bar

Food influenced by the American south!

Parken Café Bar & Bistro

Parken bar bistro & café

Welcome to the café, the bistro and the bar which is situated in the green Hoglands park, the north

Blekinge Museum och Grevagården

Euismod quis viverra nibh cras pulvinar. Magna sit amet purus gravida quis blandit turpis. Purus sit amet luctus venenatis. A arcu cursus vitae congue mauris. Ut tortor pretium viverra suspendisse potenti nullam ac tortor. Convallis a cras semper auctor neque, vitae tempus. Vestibulum rhoncus est pellentesque elit ullamcorper dignissim. Erat pellentesque adipiscing commodo elit, at imperdiet. Magna fringilla urna, porttitor rhoncus. Nibh cras pulvinar mattis nunc. Mattis aliquam faucibus purus in massa. Porta non pulvinar neque laoreet suspendisse interdum consectetur.

Hotellerbjudanden

Alla Hjärtans Dag-erbjudande på JA Hotel

På med morgonrocken, öppna en halv flaska mousserande vin och smaka på de läckra tryfflarna. Ha en god natts sömn och börja dagen efter med underbar frukostbuffé!

Boka paketet "Livsnjutaren" och få en fri uppgradering! 

I paketet ingår:
Varsin piccolo Cava (Alkoholfritt alternativ finns)

Morgonrock och tofflor till låns

Chokladpraliner från lokala Elit Choklad

Frukostbuffé för två

Boka ditt paket här.

Kärlekspaket på Hotell Conrad

Passa på att ge den du älskar lite extra uppmärksamhet.

Hotell Conrads kärlekspaket ger er chansen att verkligen rå om varandra i en av de mysiga sviterna, som är helt nyrenoverade och inredda i herrgårdsstil.

I paketet ingår: 
❤ När ni checkar in på ert rum väntar en överraskning.

Hotell Conrad bjuder på choklad, blommor och något gott att dricka.

❤ Härlig frukostbuffé, som ni får ta med er till rummet om ni önskar.

Läs mer och boka ditt paket här.

Vinterbad + bastuflotte = En fantastisk kombination du inte får missa!

Badsäsongen tar inte slut i Karlskrona bara för att temperaturen sjunker och att eventuell snö lägger sig som ett vitt täcke över marken.

Tillhör du dem som iförd en tjock mössa gärna trotsar minusgrader och kyla för ett kvickt dopp? Då är du inte ensam. Antalet vinterbadare verkar bara bli större med varje år, och Karlskrona har flera badplatser som lämpar sig för ett snabbt bad, t ex badplatserna Hästö, Dragsö eller Saltö.

Ännu bättre blir det om du innan och efter badet kan njuta i en varm och ombonad bastuflotte i skärgården! Bjud med familj och vänner och relaxa i en fantastisk miljö!

Youtube video image
Blekinge Sauna Raft - Dragsö Camping

Blekinge Sauna Raft - Dragsö Camping

Dragsö camping offers you a unique experience in Karlskrona's archipelago with your own Sea Raft.

Karlskrona Floating sauna

Karlskrona Floating sauna

Archipelago, entertainment and relaxation!

Sauna package - kayak + sauna

Sauna package - kayak + sauna

Paddle for a few hours, and finish with a nice sauna.