BBQ-Class på Smoke - Father's Day


Lär dig allt om BBQ! Skäm bort farsan med en hel dag med BBQ ihop med Smoke.

Boka
Dagen börjar klockan 08.00. Ni kommer prata en hel del teori, BBQ-kultur, skillnaden mellan rökning och grillning mm. Under dagen kommer ni att få jobba vid olika stationer och putsa detaljer, röka och grilla samt laga tillbehör. Allt ifrån hur man putsar en brisket som proffsen, till hur man gör alla goda tillbehör som t ex ‘Pitbeans’.

Under dagen kommer lunch och middag att både tillagas och ätas. Baren är öppen under dagen där det serveras förfriskningar. Kursen leds av Smoke’s Pitmaster med gästspel från kockar som delar med sig av sina praktiska och teoretiska kunskaper.

VÄLKOMNA TILL EN HELDAG MED BARBEQUE.

Var: Smoke BBQ & Bar, Landbron 1B
När: 14 november, 08.00-17.00
Pris: 925kr/person
Begränsat antal platser.

PRAKTIK
Hur man putsar en brisket
Putsning av spareribs
Rimma och grilla kycklingvingar
Rubbing och hur man rubbar olika detaljer
Att starta en eld i en smoker och röktemperaturer
Tillagning av tillbehör

TEORI
BBQ-kultur
Grundläggande anatomi hos nötkreatur och grisar
Bästa användningsområde för respektive styckningsdetalj
Vedlära
Olika sorters smokers
Tekniker för rökning och grillning