Bredängs Musteri & Ciderbryggeri

Bredängs Musteri & Ciderbryggeri


Ett småskaligt musteri med egen tillverkning av hantverkscider. Produktionen av must är certifierat mathantverk enligt Eldrimner. Gådsbutik med försäljning av egna och andra lokalproducerade produkter.


Gårdsbutiken består av 15 m2 yta till både egna produkter, andra delikatesser och en trevlig fikahörna med hållbart kaffe från Balck Coffee i Kalmar. Butiken är obemannad och öppen alla årets dagar 07:00-21:00.
Man handlar genom ett automatiskt självscanningssystem från I-Scan. Allt sker i mobilens webbläsare, oberoende av telefonmodell eller operativsystem, utan behov av någon speciell app. Det enda du behöver är en smart telefon med internetanslutning och en kamera! Har man dålig täckning så finns gratis wifi till alla kunder. Betalning sker via Swish eller kort.

Hos Bredängs Musteri & Ciderbryggeri kan man också musta egna äpplen eller köpa äpple på flaska. ​Äppelmust är inte en homogen produkt som smakar likadant. Varken från tillverkare till tillverkare eller från pressning till pressning.
På Bredängs musteri och ciderbryggeri jobbar man för att få kunderna att bättre förstå variationerna i musten genom att på ett proffsigt sätt smak bedöma varje pressning. Samuel (ägare) utbildar sig löpande i smak bedömning och tillsammans med Lena, som är inhyrd sommelier, och Lasse på lagret.

Ingrid-Marie, Gloster och Cox Orange ger tre väldigt olika muster som passar bra till olika typer av mat.
Som komplement till den ”vanliga” musten finns även Äpple/ingefära i två varianter, både med en mild smak av ingefära och med rejäl hetta utan att det är en shot. Där är smakcirklarna ersatta med en ”hetta-skala” från 1-10 där 10 är en shot.
Till Barnen som ratar ”vanlig” äppelmust finns Äpple/morot. En len och fruktig must från äpplen och morötter. En härlig känsla av nyskördade morötter från det egna landet!
Se webbshoppen via den egna hemsidan, länk nedan, där kan man handla produkter med hemleverans.

Information