Peter Jablonski

Karlskrona International Piano Festival - Värd Peter Jablonski


Karlskrona International Piano Festival, internationella pianister i världsklass kommer att uppträda i den historiska och vackra staden Karlskrona. Pianokonserter 13, 15, and 16 oktober i Karlskrona Konserthus och på Marinmuseum, gratis filmvisning 14 oktober.

Boka
Festivalen kommer att omfatta flera olika teman, kompositörer, musikaliska stilar, länder, historiska händelser, unga pianister och att lyfta fram ny skriven musik med fokus på kvinnliga
kompositörer. Musik och konst är demokratiska och talang och kärlek för musik beror varken på kön eller nationalitet, och därför syftar vi till att uppmuntra unga kvinnliga kompositörer och artister med olika bakgrunder att hitta sina platser i musiklivet.

Ett annat syfte med festivalen är att presentera ett brett spektrum av musik: tillsammans med välkänd repertoar kommer artisterna att framföra sedan länge glömda verk som fortfarande väntar på att uppföras, skrivna av internationella kompositörer, samt att ge världspremiärer av nyskriven musik. På detta sätt kommer festivalen att bli ett omfattande firande av pianomusik.

Program via länk nedan.

Biljetter: Via Nortic, se länk nedan.