Konsert - Bitar av Owe

Konsert - Bitar av Owe


Svängigt och halsbrytande med Owe Thörnqvists klassiska låtar!
Ett sanslöst sväng utlovas när klassiska sånger av Owe Thörnqvist, med tillhörande halsbrytande texter, tas om hand av tre rutinerade musikanter med rötter i allt från visa och folkmusik till pop och schlager.

Visans vänner inbjuder er till den musikaliska föreställningen ”Bitar av Owe”:
”Han gick som ung man till sjöss och kom hem laddad med rytmer och rock´n roll från bl. a USA, Sydamerika och Karibien. Musikaliskt spänner Bitar av Owe från rena rama bonnarocken till både jazz och visa. Vi har botaniserat bland alla hans galna hits från 50 och 60-talet, men också hittat några lyriska pärlor, som visar vilken fin melodimakare han är.”

Medverkande
Keith Deling (sång, gitarr, klarinett, concertina & banjo), Anders Norberg (sång & kontrabas), Christer Ågren (sång, gitarr & mandolin)

Christer Ågren
Christer Ågren låter nordisk viskonst befruktas med stänk av amerikansk folkmusik. Ett genomarbetat gitarrspel, en blandning av ”örhängen” och mindre känt material samt en mix av humor och allvar kännetecknar Christers framträdanden.

Keith Deling
Keith Deling är en visartist, låtskrivare och gitarrist med brokig musikalisk bakgrund, bred repertoar och Evert Taubes visor som specialitet. Han erhöll Göteborgs stads Kulturstipendium 1994 och tilldelades Sjösalapriset till Evert Taubes minne 2011.

Förutom ”Bitar av Owe” presenterar Visans Vänner sina egna lokala förmågor.

Visans Vänner i Karlskrona är en förening för folk som spelar, eller tycker om att lyssna på, visor och ballader. Vi har c:a 200 medlemmar och arrangerar konserter och medlemsträffar året runt.

”Visor är inte finkultur men kultur när den är som finast!”

Entré 120 kr, medl 100 kr, ungdom 60 kr.
Swish eller kontanter. Förköp via styrelsen. Kassan öppnar kl 15.00.