Konsert - Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Konsert - Ebba Forsberg & Ångmaskinen


OBS! Eventet är flyttat till den 26/3-2022. Ebba Forsberg är en av de stora svenska sångerskorna med en röst som ger tyngd åt texterna. Ebba har gett ut flera kritikerrosade tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits.

Det är finstämt och otroligt vackert och konserten kommer huvudsakligen att innehålla material av Dylan, Cohen och Waits. 2019 släppte Ebba tillsammans med Mikael Wiehe den kritikerrosad plattan ”För kropp och själ” som utgör den senaste i raden med egna personliga tolkningar av Bob Dylans låtar.

Hon har körat bakom gruppen Eldkvarn och har därefter turnerat mycket med Ulf Lundell, Thåström och Imperiet. Under ett par år på 90-talet var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon även spelade dragspel.

Ebba skriver egen musik och har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylantolkningar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits ett album som blev grammisnominerad. Dessa album följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura.


Konserten är på ca 90 minuter.

På scen:
Ebba Forsberg – Sång

Ångmaskinen:
Rey.Ove Karlén – Keyboard
Johan Aronsson – Trummor
Marcus Holm – Bas
Roger Myrehag – Gitarr
Lars Mattsson - Gitarr

Insläpp: 19:00
Biljettavgifter: 425 SEK
Åldersgräns: 13+
Biljetterna säljs endast online på Ticketmaster, se länken nedanför.

Eventinformation
Endast onumrerat