Konsert: Lill Lindfors, Nils Landgren & Jan Lundgren - Två och en Steinway på turné

Konsert: Lill Lindfors, Nils Landgren & Jan Lundgren - Två och en Steinway på turné


Lill Lindfors, Nils Landgren och Jan Lundgren åker hösten 2023 ut på turné med konsertföreställningen ”Två och en Steinway”. Trion bjuder på en afton med musikaliska guldkorn, spännande samtal och roliga anekdoter och föreställningen gjorde stor succé när den spelade på Maximteatern i Stockholm hösten 2022.

Boka
Konsertföreställningen ”Två och en Steinway” bygger på det klassiska musikprogrammet Två och en flygel som sändes på SVT från mitten av 70-talet till slutet av 90-talet vilket byggde på samtal och musik mellan pianisten Bernt Egerbladh och några av våra mest folkkära artister och kulturpersonligheter.

Rekommenderas från: 12 år
Längd på föreställning: 2 tim. och 10 min, inkl. 25 min paus
Biljetterna säljs endast online via Ticketmaster.se, se länken nedanför.
Vid frågor eller köp av rullstolsplatser är du välkommen att ringa till 0776-70 77 77 på vardagar kl. 9.00-13.00.

”Det känns väldigt roligt att få möjligheten att åka ut med Lill och Nils på turné efter succén på Maximteatern hösten 2022. De två är några av mina absoluta favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans under den här turnén” säger Jan Lundgren.

Om Jan Lundgren
Redan vid fem års ålder tog Jan pianolektioner och visade sig vara en talang. Till en början höll han sig till den klassiska musiken, men i slutändan var det jazzen som tilltalade honom mest. Vid tjugo års ålder började han studera på musikhögskolan i Malmö. Karriären tog fart och det dröjde inte länge innan Jan uppträdde med både svenska och amerikanska jazzlegender.

Som pianist och kompositör har Jan varit en av pionjärerna att frigöra europeisk jazz från den amerikanska och har banat väg för generationer av musiker som följt efter honom. 1996 gav han ut debutalbumet ”Conclusion” och har sedan dess släppt ett 50-tal album och medverkat i en rad olika projekt med framstående musiker över hela världen. Jan är även konstnärlig ledare för Ystad Jazzfestival samt för den legendariska jazzklubben Montmartre i Köpenhamn.

Om Lill Lindfors
Lill är inte bara en av Sveriges mest folkkära artister utan även komiker, skådespelerska, kompositör och barnboksförfattare. Lills insats i musikalen ”I hatt och strumpa” blev hennes stora genombrott under 60-talet och därefter har hon haft flera roller i andra hyllade shower som t.ex. den första svenska uppsättningen av “West Side Story”. Hon gjorde skivdebut 1962 och genom åren har hon släppt flera album och singlar där bl.a. ”En sån karl”, ” Du är den ende”, Oh så intensivt” och ”Rus” är några av de mest framgångsrika låtarna. Lill är en prisbelönt artist som har kammat hem två grammisar för ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Hederpris”. På senare år har Lill gett fantastiska konserter, varit på turné med Riksteatern och medverkat i Tv4:s populära program ”Så mycket bättre”.

Om Nils Landgren
Nils började spela trummor vid sex års ålder, vid tretton övergick han till trombonen som huvidinstrument. Mellan 1972 och 1978 studerade Nils klassisk trombon vid musikskolan i Karlstad och Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Där mötte han folkjazz-pionjären Bengt-Arne Wallin och trombonisten Eje Thelin, som övertalade honom att gå från strikt klassiska studier till improvisation och att utveckla sitt eget synsätt. Nils har varit involverad i många olika sorters musikprojekt: jazz, rock, soul och hip hop, storbandsframträdanden och för egen del- involverad i minst 500 album inklusive sådana med stora internationella stjärnor som ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Wyclef Jean och Herbie Hancock. 1983 släppte Nils sitt debutalbum Planet Rock. 1992 skedde de första framträdanden och inspelningarna av Nils "The Funk Unit" och 1994 skedde hans internationella genombrott på Jazz Baltica Festival i Tyskland. Sedan januari 2023 är Nils även konstnärlig ledare för ”Jazzradion” i SR P2