Konsert med Marinens Musikkår - Planeterna

Konsert med Marinens Musikkår - Planeterna


Tillsammans med jubilaren Gustav Holsts musik tar ni avstamp från jorden och ger er ut på en resa genom universum, 21 mars kl. 19.00 i Sparresalen.

Boka
Holsts imponerande svit ”Planeterna” avspeglar en färgstark och äventyrlig klangvärld, nästan som om den vore skriven för filmduken. Det är fascinerande att tänka att Holst skapade detta mästerverk redan 1916, då ljudfilm ännu inte existerade och stumfilmsmusiken oftast framfördes på piano. Trots detta visade Holst en förtroendeingivande känsla för det dramatiska, något som senare skulle inspirera många filmmusikkompositörer, särskilt John Williams, som med sin musik till Star Wars tydligt bär influenser från Holsts verk.

Holst var djupt engagerad i den astrologiska symboliken hos planeterna och valde i sin svit att bortse från jordens position i universum. Enligt astrologin är det vår planet som påverkas av de andra. Varje planet placerades i sviten istället utifrån deras astrologiska relation till varandra. Därav inleds stycket med den krigsbärande Mars och rör sig inåt solsystemet, för att efter Merkurius röra sig utåt från Jupiter till Neptunus.

Program:
Gustav Holst – Planeterna

Biljettinfo
Biljetter via Karlskrona Turistcenter 0455-30 34 90 samt www.marinensmusikkar.se.
Överblivna biljetter från 18.00 i Sparresalens foajé

Biljettpriser:
Ordinarie – 150 kr
Barn/ungdom upp t.o.m. 18 år – 15 kr

Konsertlängd
Konsert utan paus – Ca 1 h 15 min