Konstutställning - Sven Pettersson

Konstutställning - Sven Pettersson


Tidigare ouppmärksammat; Sven Pettersson visar oljemålningar, teckningar och fotografier.

Om konstnären:
"Jag är infödd Karlskronit, men har under ett långt yrkesliv inom vården vistats på olika orter i södra Sverige. På ledig tid har jag deltagit i konstkurser och krokiövningar, också på hemmaplan, bland annat på Litorina folkhögskola.

Jag har även läst konst på heltid och tagit en fil kand-examen i konstvetenskap vid Lunds universitet, gått ett konstnärligt påbyggnadsår på Önnestads folkhögskola, studerat klassiskt måleri i några helgkurser på Capellagården på Öland, samt gått en kortare kurs i måleri på Slade School of Fine Art i London.

Parallellt med detta så har jag fotograferat sedan tidiga ungdomsår.
Alla utställda foton är analogt fotograferade och manuellt framkallade och kopierade. Min motivsfär är ganska skiftande och jag har nog mest låtit ren nyfikenhet och tillfället i stunden avgöra. Det finns naturligtvis också i ögonblicket uppkomna samband med motiven, samt estetiska preferenser som bidragit till det aktuella motivvalet. Min förhoppning är att något av detta även låter sig uppfångas av betraktaren i den visuella kommunikation som bildkonsten utgör."

Utställningen är retrospektiv och endast ett fåtal av verken har tidigare visats offentligt – således tidigare ouppmärksammat material.

Utställningen är öppen 2/4-24/4 måndag-torsdag 10-15, fredag 10-12.

Litorina folkhögskola, Backsippevägen 4, Vasskär, Gullberna Park, 37154 Karlskrona

Fri entré.