Tävlingsdeltagare springer

Kustjagaren Karlskrona 2022


Kustjagaren - löpning och simning från Torhamnsudde till Stortorget i Karlskrona!

Kustjagaren i Karlskrona tävlas i patrull om två personer. Med karta som grund och markerad/snitslad väg, tar man sig fram på land och i vatten. Man simmar mellan öar och uddar och springer på vägen och i skog, för att ta sig närmsta väg från Torhamnsudde till Karlskrona.

Under löpsträckorna så kommer det finnas två vätskekontroller där man kan fylla på sin vätskebehållare. Säkerhetsbåtar kommer övervaka alla vattenövergångar. För en sådan här typ av tävling rekommenderar vi ett par bra löparskor och någon typ av våtdräkt. Vissa saker är obligatoriska medan andra är rekommendationer, all information hittar ni under fliken tävlingsregler.

Man kan ställa upp i klasserna Herr, Dam samt Mixlag. Dock är lägsta ålder 18 år .

Har ni funderat på att tävla i Ö TILL Ö men inte fått någon plats eller är ni helt enkelt osäkra på att klara den tävlingen. Så är Kustjagaren ett bra alternativ att börja med för att sedan ta steget in i tävlingen Ö TILL Ö.

Kustjagaren är en tävling som inte kräver något medlemskap i någon Triathlonklubb eller någon annan idrottsförening. I denna tävling kan vilken motionär eller elittränad person som vill delta vara med. Försäkring för varje deltagare står Kustjagaren för via Folksam, så alla tävlande är i trygga händer.

Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta tävlingsansvarig.

Tävlingen arrangeras av Stefan Åsman med stöd från lokala föreningar och partners.
För anmälan och mer information, se den egna hemsidan.