Ölprovningar 2023 på Foxen!

Ölprovningar 2023 på Foxen!


Här har vi årets provningar på Foxen i Karlskrona. Vi håller dem på lördagar kl. 15:15. Här har vi fått in det mesta övergripande i ölvärlden.

Passa på att boka en middag innan eller efter provningen. Det ingår lite tilltugg som är gott att avnjutas tillsammans med ölen. Vi försöker att i största möjliga mån servera ölen från tapp, det är ju liksom godast så! Men ibland kan det vara lite bekymmer att få ihop 5 sorter samtidigt så då kan det smita med något gott från burk eller flaska.

Provningsledare är Pubchef Sebbe, med som expertpanel har vi bryggaren Emil och bakom baren Pappa Tobbe.

På de första fyra provningarna serverar vi 5 olika öl á 20 cl. På nummer 5 serveras 4 sorter tillsammans med passande ostar och på årets sista provning kommer en range av hela 7 olika godingar. Samtliga på fat.

Modern IPA. 11 mars
Här blandar vi Amerikanskt, Europeisk, Svenskt och förstås något gott från Imperial.
5 sorter Hazy New England IPA.

West Coast IPA Run. 22 april
En besk tillställning men ack så gott. Amerikanska beska humlesorter står på schemat.
5 sorter avnjuter vi tillsammans.

Sour and fun. 27 maj
Vem går inte igång på en surölsprovning? Vi drar igenom 5 olika surisar varav en från Imperial, vad som finns för stunden.

Belgian Power. 23 september
Här är det inte riktigt säkert att vi kan få in vår egen brygd, men väl andra godingar med Belgiskt ursprung. Vi brukar prova 5 olika sorter

Beer & Cheese. 21 oktober
Öl är gott och ost likaså, tillsammans blir det ju ren magi. Vi serverar 4 olika öl varav någon egenbryggd samt passande ostar till det. Mumma för själen.

Seven Styles. 18 november
Vi låter en Lager, en NEIPA, en West Coast IPA, en Suris, en Veteöl, en Real Ale och en Stout rinna nerför strupen. Här har vi fått in det mesta övergripande i ölvärlden.

Dessa provningar kan vi såklart erbjuda vid andra tillfällen. Samlar ni ihop ett gäng så kör vi en provning. Ni behöver då vara minst 10 personer.
Bordsbokning sker via mail till info@foxandanchor.se eller via telefon 0455-22002

Date/time