Opera on the rocks

Opera on the rocks


Med några av Nordens duktigaste musiker i spetsen blandar den storartade showen ”OPERA ON THE ROCKS” något av det bästa från operans värld med rockmusikens ditto.

Boka
I den ovanliga mixen uppstår en helt unik musikalisk upplevelse, som utan tvekan kommer att upphetsa alla från opera till rockälskare, när spår som "NESSON DORMA", "O MIO BABBINO CARO", "LAKME BLOMSTER DUETTEN" "WINTERSTÜRME" "RIGOLETTO QUARTET" "THE SHOW MUST GO ON" samt "THE PHANTOM OF THE OPERA" "ACE OF SPADES" "BLACKSABBATH" och mycket mer finns på programmet.

På den klassiska sidan är vi stolta över att kunna presentera en stark nordisk trio, bestående av den prisbelönta svenska sopranen Cecilia Lindwall, sopranen/mezzon Sofia Warden-Bigom och inte minst den danska basbarytonen Lars Fosser.
(För att säkerställa att de tre klassiska sångarna lägger till en rejäl dos rock hade vi tidigare den tysk/engelske rocksångaren Oliver Weers, som hjälpte till att göra detta till en fantastisk show.)

Ny rocksångare: Andreas Warden!
Det finns vackra duetter, välkända klassiker och egna nummer när "Opera on the Rocks" välkomnar bevis på att opera och rock spelar tillsammans i mycket hög grad. Dessutom medverkar vår fantastiska orkester, med pianisten och dirigenten Knud Rasmussen.

Cecilia Lindwall, sopran, är utbildad vid National School of Music och National Opera School i Oslo. Hon debuterade som Musetta i La Boheme på Norska Operan år 2000. Samma år vann hon den internationella operatävlingen Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin, vilket resulterade i ett engagemang som ordinarie solist på Staatstheater Braunschweig, där hon har sjungit ett 15-tal huvudroller.

Sedan 2008 har Cecilia Lindwall bott och arbetat i Köpenhamn och besökt Malmö Opera, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och operor och festivaler i Norge i roller som Violetta i La Traviata och Micaëla i Carmen. Hösten 2015 sjöng hon huvudrollen som Sylva i Prinsen av Czardas på Hovteatern i Köpenhamn med Operettkompaniet. 2015 – 2017 var hon på konsertturné i Danmark med Opera on the Rocks.

2018 sjöng hon huvudrollen i den nyskrivna operan Resenären på Takkelloftet. 2018-19 ingick hon i ensemblen Phantome of the Opera på Det Ny Teater i Köpenhamn. 2019 var hon en del av den reumertly nominerade uppsättningen av La Boheme på Østre Gasværk i regi av Copenhagen Opera Festival.

Sofia Warden-Bigom – sopran/mezzo
Som ung sångerska kastades Sofia Warden-Bigom in i en mängd konserter med flera orkestrar och storband. Här uppträdde hon flitigt med klassiska verk, populärmusik och musikaler.

Under sin utbildning vid Musikhögskolan i Syddanmark blev den unga, lovande sopranen en eftertraktad sångare i hela landet. Som solist i verk som Fynvåren av Carl Nielsen, Missa Sancti Nicolai, Faurés Requiem och Messe Basse. Under sin tid som student valdes Sofia ut för att delta i flera produktioner på Fynoperan.

Sedan dess har hon sjungit roller som Bastienne i Mozarts första opera, First Lady i Trollflöjten i Hastings, Titelrollen i J.P.E. Hartmanns Little Kirsten och Dido i Dido & Aeneas av Purcell. Sofia ser fram emot att åka till Rom med Västsjällands Kammarkör i vår och att sjunga rollen som Donna Anna i Mozarts Don Giovanni i England.

Tenoren – Andreas Bigom
Examen i klassisk sång från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Har trots sin unga ålder medverkat i flera operauppsättningar med flera stora huvudroller i bland annat.

Pollione i Bellinis Norma, Turiddu i Mascagnis Cavalleria Rusticana, Tamino i Mozarts Trollflöjten av Mozart, Sverkel i Hartmanns Lilla Kirsten och många stora biroller och ensembler. Som konsertsångare i Händels Messias, Bachs juloratorium, Mozarts mässa i c-moll, Beethovens mässa i C-dur, Dvoraks mässa i D-dur, Weyses första reformationskantat. Lieder Eines Fahrenden Gesellen och Kindertotenlieder av Mahler. Schuberts Die Schöne Müllerin och Vaughan-Williams reseskildringar. Dessutom otaliga konserter i Danmark och Sverige.

Andreas tar med sig på scenen en mångsidighet som härrör från ett långt förflutet som klassisk pianist och som heavy metal-sångare med vilken han har släppt flera CD-skivor och turnerat i flera år innan han slutligen började som klassisk sångare!

Lars Fosser Bariton-Baryton
2019 sjöng han i världspremiären av Niels Martinsens Opera "Lilla soldaten" på Fynoperan och rollen som Sprecher i Mozarts "Die Zauberflöte" med Opera på Skäret Operafestival. 2020 debuterade Lars Fosser som flygande holländare på Lüneburgs teater.

Andra nya exponeringar är Tonio i Leoncavallos "Pagliacci" med Köpenhamns operafestival på turné och Enrico Ashtons roll i Donizettis "Lucia di Lammermoor" med Opera Romanai Craiova. Han har sjungit på flera teatrar i Tyskland, Österrike, Danmark, Frankrike, Spanien och Norge, såsom Det Kongelige Opera och Danmarks Nationalopera, Dresden Staatsoperette, Nationaloperan, Opera Lyrique des ClermontFerrand, etc.

Knud Rasmusen
Pianist, utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som pianist och organist. Har haft en omfattande verksamhet som repeater och ackompanjatör och har deltagit i otaliga konserter hemma och utomlands, som ackompanjatör för bland annat The 3. Kungliga tenorer och 3. Kungliga sopraner.

Är anställd som organist i Virums kyrka och arrangerar många konserter, både kyrkliga musikevenemang, kammarkonserter och solokonserter.