Piaf The Show

Piaf the Show


Kom och upplev några av Piafs mest älskade sånger, i en orginaluppsättning med dragspel, fiol, kontrabas, piano och percussion i riktig Pariser anda. Vi tar er med på en resa i Piafs liv, genom hennes sånger.

Boka
Piaf föddes mitt i första världskrigets Paris 1915 och övergavs av sina föräldrar, fadern drog i kriget 1916 och lämnade henne hos sin farmor, för att växa upp på ett bordell. Som 14 åring överlever hon genom att sjunga i Paris gator, tills hon upptäcks av en agent, som tar henne under sina vingar och bygger henne en karriär, som hyllad sångerska i Paris och så småningom även i utlandet.
Den prisbelönta sångerskan Cecilia Lindwall, är född i Sverige på Öland, och med klassisk utbildning och flera år på opera och konsertscener i Tyskland, Norge och Danmark, tolkar hon Piafs sånger tillsammans med några av Danmarks främsta musiker, med Knud Rasmussen som kapellmästare.
Cecilia Lindvall, sopran, är utbildad vid Statens Musikhögskola och Statens Operahögskola i Oslo. Hon debuterade som Musetta i La Bohème på Den Norska Operan år 2000. Samma år vann hon den internationella operatävlingen, Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin, vilket resulterade i en anställning som fast solist vid Staatsteater Braunschweig, där hon har sjungit omkring 15 huvudroller.
Sedan 2008 har Cecilia Lindwall bott och arbetat i Köpenhamn och gästspelat på Malmö Operan, Den Kgl Teater i Köpenhamn och operahus och festivaler i Norge i roller som Violetta i La Traviata och Micaëla i Carmen.
Hösten 2015 sjöng hon huvudrollen som Sylva i Czardasfurstinnan på Hofteatret i Köpenhamn med Operettekompagniet. 2015-2017 var hon på konsertturné i Danmark med Opera on the Rocks.
2018 sjöng hon huvudrollen i den nyskrivna operan Den rejsende på Takkelloftet,    det Kgl Teater. 2018-19 var hon med i ensemblen i Fantomen på Operan på Det Ny Teater i Köpenhamn. 2019 var hon med i den reumert    nominerade uppsättningen av La Bohème på Oestrae Gasvaerk i regi av Köpenhamns operafestival.

Pris: Från 100:-
Biljetter säljs online via Nortic.se, se länken nedanför.