Showbilarna Pink Lady och Rita - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum

Showbilarna Pink Lady och Rita - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum


Pink Lady och Rita i Karlskrona!
Missa inte Albinsson & Sjöbergs Bilmuseeums tillfälliga gäster. Från Amerika kommer de välkända showbilarna Pink Lady och Rita.

De båda bilarna agerade dragplåster på årets upplaga av Custom Motor Show i Jönköping, ett event som lockade drygt 90.000 besökare under påskhelgen. Nu har bilarna hittat till Karlskrona. Ta tillfället i akt att detaljstudera två klassiker. Besök Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum!

Pink Lady är Bernt Karlssons extremt ombyggda Volkswagen lowrider från 1955 som vann tävlingen Sveriges Snyggaste Bil både 1982 och i detta utförande 1984. Därefter har bilden turnerat runt i USA och vunnit massor av priser.

Rita är ursprungligen en Packard från 1958 som är mycket ombyggd av en av Amerikas mest kända kustombyggare John D’Agostino. Ett av de mest prisbelönta byggena i sin stil.

Entrépris: Inträde: 120:- och då ingår besök i Karlskrona Porslinsmuseum och Albinsson och Sjöbergs Bilmuseum, där det just nu pågår utställningen The Beatles - mer än bara musik.

Bilmuseum delar lokal med Karlskrona Porslinsmuseum - Industri och designmuseum i Karlskrona. Museet är beläget i den gamla porslinsfabrikens kolkällare.

Café med hembakat mellan kl. 11:00 - 16:00. Kaffet dricks naturligtvis ur koppar från porslinsfabriken.