David Sundin står framför en griffeltavla med texten Nya Svenska Ord

Stand up: David Sundin - Nya Svenska Ord


Komikern David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter och är just nu aktuell med föreställningen Nya Svenska Ord.

Boka
Oktober 2021 hade standup-föreställningen premiär och DN skriver "Det är trams och stenhård på gränsen-komik, den perfekta mix som kan kallas klassisk ädelhumor". GP tycker att "David Sundin har aldrig varit lättare att tycka om" och han har beskrivits som både "Leg. Lustigkurre" (Aftonbladet) och "ett humorgeni" (Gefle Dagblad). Under våren 2022 spelar David sin hyllade standup-föreställning Nya Svenska Ord runtom i landet. Men det blir inte slutet för Nya Svenska Ord. Efter publikrusningen förlängs turnén med en sista spelsäsong i höst och den 10 december säger David avslutningsvis tack till standup-publiken för denna gång med en stor final med hemliga gäster på Stockholm Waterfront.

Nya Svenska Ord är en rolig och charmig föreställning som sammanfattar David Sundins åtta år som standup-komiker, med nya ord, nya observationer samt gamla godingar till skämt.

David kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som han tycker saknas i det svenska språket. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva "stulen fruktkompott" – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga "snylt" tycker David Sundin. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker.

Föreställningen skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blev det 35 föreställningar runt om i Sverige och under 2022 blir det ytterligare 38.

Biljetterna säljs endast online via Kalmarsalen, du hittar länken nedanför.