KÄRA INVÅNARE & BESÖKARE - KEEP CALM OCH HÅLL UT,

Det finns informationsmaterial ute på gator och torg, och ett antal handsprit-stationer är utplacerade på strategiska platser.

Låt oss fortsätta ta ansvar och ta hand om varandra - Mer information om hur vi bäst gör det på folkhälsomyndighetens sida.

 

Utställning på stortorget

Utställningen We Have a Dream

Om mod, medmänsklighet och människans rättigheter. Unik utställning på Stortorget i Karlskrona och på flera platser runt om i kommunen. Över 100 aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i utställningen We Have A Dream.

HUR MYCKET STRYK ÄR DU BEREDD ATT TA FÖR DINA OCH ANDRAS RÄTTIGHETER? EN DEL MÄNNISKOR ÄR BEREDDA ATT RISKERA LIVET FÖR SINA RÄTTIGHETER OCH SINA DRÖMMAR.
 

WE HAVE A DREAM är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från andra är att  de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.
 

WE HAVE A DREAM är en unik vandringsutställning och en bok. Utan någon organisation i ryggen har initiativtagarna Albert Wiking och Oscar Edlund  samlat röster från hela världen. Röster som berättar om engagemang mot  orättvisor och att det faktiskt är möjligt att göra skillnad.
 

Över etthundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker  har valt att medverka i WE HAVE A DREAM för att inspirera andra att  förverkliga sina drömmar och visioner. Okända ungdomar som Ida Engblom och Abbas Ahmadi står sida vid sida med bland andra Nelson Mandela,  Malala Yousafzai, Ai Weiwei, Pussy Riot, Greta Thunberg, Patti Smith och  Dalai Lama. Här är allas röster lika mycket värda. 
 

Från slutet av augusti kan hela utställningen ”We Have A Dream” upplevas i Trefaldighetskyrkan, Stortorget Karlskrona. www.wehaveadream.se
 

Utställningen går att besöka på sju upplevelserika platser runt om i Karlskrona. Se markeringar på kartan nedan. 
Kombinera dina utflykter på flera sätt, och sprid gärna ut dina besök över hela sommaren. Varje plats erbjuder en variation av olika aktiviteter, spännande historia,  fantastisk natur, caféer och restauranger mm. 

Ta dig ut till fots, med cykel, buss, skärgårdstrafiken och/eller egen bil. RES MED OMTANKE!

Boken We have a dream

Boken We Have a Dream finns med längre texter av samtliga medverkande.

Boken finns i Karlskrona att köpa i Akademibokhandeln.

Överskottet går till Läkare utan Gränser.

Läs mer om utställningens datum mm

Stortorget och utställningen

Utställning - We Have A Dream

30 Jul - 31 Aug

Unik utställning på Stortorget i Karlskrona och på flera platser runt om i kommunen. Över 100 aktivister,...