Njut av omgivningarna i Karlskrona från cykeln

Tips på en cykeltur för hela familjen

Markeringen inom parantes hjälper dig att hitta rätt på centrumkartan, som du hittar i länken till höger.

Hyr din cykel t ex av Dragsö camping (A1) och ge dig ut på en fin cykeltur längs med havet. (Du hittar fler cykeluthyrare via länken till höger.) Ta ett dopp på närliggande Saltö badplats (A4) och njut av det härliga vattnet. Vågar du dyka från hopptornet?

Fortsätt längs med Borgmästarefjärden till Blekinge Museum (C5), där barnen kan leka i den skärgårdsinspirerade lekplatsen, Grevagrundet, medan du kopplar av i museets vackra barockträdgård. Turen går vidare längs havet (B4) mot ön Långö, njut av vyn över Brändaholms kolonistugor (A3) och kruthuset (B3) i fjärden. Avsluta cykelfärden på Långö badplats (C1) med ett uppfriskande bad från den barnvänliga sandstranden. Spela en runda minigolf eller en match i beachvolleyboll.

Testa cykeltrim!
Men cykeln och kartans hjälp ska du i valfri ordning orientera dig fram till punkterna som är markerade på kartan, para ihop rätt punkt på kartan med rätt fotografi. Du cyklar helt i din egen takt, på vackra småvägar du inte visste fanns.

2019 finns Cyeltrim i Jämjö, Kristianopel och Nättraby. Du kan köpa Cykeltrim hos OKQ8 i Jämjö, Handelsboden i Kristianopel och hos OKQ8 i Nättraby. Snart på ännu fler platser, läs mer på hemsidan här!