Guidade turer

 

Det finns många sätt att upptäcka Karlskrona! Den omtyckta sightseeings-båten "Flundran" tar dig med på en spännande tur till Gamla Varvet. Eller tar du del av Karlskronas alla sevärdheter till fots. Du väljer på vilket sätt som passar dig bäst!

Utflyktsförslag för guideturer i och runt Karlskrona. Kontakta oss gärna, så skräddarsyr vi en tur efter era önskemål. Våra duktiga guider tar er med till spännande och intressanta platser. Guideturerna kan beställas på, förutom svenska - engelska, tyska och polska. 

Ni kan boka guidade turer hos oss året runt, här nedan har ni ett urval på olika guidade turer, som ni kan beställa. För reguljära turer se evenemangskalendern eller kontakta oss på Karlskrona Turistbyrå.

 

VÄRLDSKLASS - Karlskrona erbjuder fantastiska upplevelser i unika miljöer. I en atmosfär av tjärdoft och vågbrus, finns en mångfald av guidade turer att välja på.

Guidad tur - Befästningar till havs

Med båten Södern II utforskars kända och okända befästningar i Karlskronas vackra skärgård.
Vi gör stopp på kanontornet ”Godnatt” och Drottningskärs Kastell, där vår militära historia är som mest spännande.

Guidad tur - Världsarvsbussen - Sightseeingbuss!

Upplev världsarvsstaden genom sightseeingbussen, som avgår från Marinmuseum och Stortorget vid Klaipedaplatsen, tillsammans med turistbyråns världsarvsguider guidas du runt i Karlskrona.

Guidad tur - Drottningskärs Kastell

Drottningskärs kastell är från 1600-talet och anses vara en av den svenska fortifikationens främsta skapelser och är en del av världsarvet. Vågar du dig ner i fängelsehålan? Njut också av utsikten från kanongluggarna, ser du några fiender på havets våg? 
 

Guidad tur - Karlskrona på 60 min

Stadspromenad i spännande världsarvsmiljöer, bland offentlig konst och kända landmärken. Tillsammans med en av Karlskrona Turistbyrås duktiga guider besöks Karlskronas mest kända och unika platser. Finns möjlighet att beställa turen för en privat visning.