Support Karlskrona - B2B

Support Karlskrona är ett initiativ från Karlskrona kommun, Karlskrona City, Cityfastighetsägarna och KFH - Karlskrona Företags och Hantverksförening. Gruppen har bildats med anledning av coronavirusets framfart och har till uppgift att stötta besöks-, handels- och servicenäringarna i Karlskrona kommun i dessa utmanade tider. Sidan uppdateras löpande med planer, idéer och goda exempel från besöksnäringen här hemma och i världen i övrigt.

Support Karlskrona

Kära Karlskroniter

Vi följer myndigheternas senaste direktiv och råd, och uppmanar dig att göra det samma.
Det är viktigt att stötta vårt lokala näringsliv i denna situationen och det kan göras på många sätt, bland annat genom att beställa hemkörning av varor eller take-away från restauranger.
Om du väljer att göra ett fysiskt besök, så tänk på att hålla avstånd.

"Vi finns här för dig när du behöver något i vardagen, precis som vi behöver dig för att finnas kvar"

Vi vill göra det enkelt för dig att vara med i en större kampanj för att ge bättre genomslag att lyfta din verksamheter och uppmuntra att handla lokalt. 

Uppmaningen i annonsen ska stärkas av att visa goda exempel som görs i era verksamheter (gärna i film) för att dina kunder och besökare ska få en bra upplevelse hos dig och vilja komma tillbaka. 

 

 

Vad kan jag göra som företagare?

Till och börja med, följ våra myndigheters direktiv och råd, men driv ditt företag så långt som möjligt som vanligt. Vissa branscher drabbas nu hårdare än andra och där vi kan hjälpas åt är det viktigt att vi gör det. Fråga din granne om ni kan hjälpas åt.
De flesta restauranger tillhandahåller i dagsläget ”take away” för att hålla sina verksamheter igång, kanske ni kan gå ihop om lunchbeställningar? Sällanköpshandel från butikerna går att få med hemkörning eller avhämtning, så fortsätt gör dina inköp. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
I det långsiktiga perspektivet är det viktigt att fortsätta planera för den egna verksamheten, marknadsföra dina tjänster och produkter, passa på att vidareutbilda och utveckla både dig själv och din personal. Det blir en tid efter Covid-19.