Tipsa om ett evenemang!

Här finns det möjlighet för föreningar och arrangörer, via länken nedan, att kostnadsfritt publicera kommande evenemang via vår hemsida. Efter publicering visas evenemanget i kalendern på visitkarlskrona.se, KarlskronaAppen, visitblekinge.se samt partners till visit Karlskrona. En förutsättning är att arrangemanget äger rum i Karlskrona kommun och riktar sig till allmänheten (kommuninvånare och besökare) samt att bild bifogas, för att marknadsföra eventet. Visit Karlskrona förbehåller sig rätten att neka publicering av evenemang där innehållet inte är lämpligt (estetik, språk- eller bildbruk, stötande, rasistiska, kränkande eller på andra sätt olämpligt material). Vi förbehåller oss rätten att omformulera och/eller radera inlägg. Tänk på att det kan ta lite tid innan ditt event publiceras, då det granskas manuellt innan publicering. Vid eventuella frågor, kontakta oss gärna via mail.
 

Att tänka på:

Rubrik
Sätt en rubrik som skapar nyfikenhet för besökaren (skriv ej rubriker bara med versaler). Det ska finnas en anledning till att man ska klicka vidare för att läsa mer. När läsaren klickar sig vidare så måste övrig text ha ett innehåll som motsvarar rubriken.

Viktigaste först
Börja med det viktigaste först. Börja med att lägga in det mest relevanta om evenemanget i ingressen. Då är det störst chans att fånga besökarens intresse för just ditt evenemang. Viktigt att tänka på också är att inte skriva i "vi" form.

Datum och tid
Dubbelkolla att det datumet och den tiden du angett är korrekt.

Bild
En bild säger mer än tusen ord - för att publicera ett event är det krav på minst en bild. Se till att bilden är relevant för evenemanget och har en bra upplösning. Bildstorleken skall vara ca 1 MB. Endast bilder du äger själv eller ha fått fotografens godkännande att använda får publiceras. Tänk även på GDPR - d.v.s. att personen på bilden måste ha godkänt bilden för publicering, gärna skriftligt.

Rättighet att använda bilden
Du måste ha rätt att använda bilden du lägger upp med evenemanget. Det är du som arrangör som ansvarar för att du har rätt att använda bilden. Det är därför viktigt att du skriver in fotografens namn efter du har laddat upp bilden. Har du inte rättigheterna för användandet av bilden riskerar du kostsamma påföljder.

Personuppgifter
Tänk på att aldrig skicka med personuppgifter, som t ex telefonnummer, e-postadress mm, utan att berörd person har godkänt att deras uppgifter publiceras.

Ändrat eller inställt evenemang?
Om ditt evenemang ställs in eller ändras är det viktigt att du som arrangör meddelar oss, så att vi kan ändra informationen.

Skapa evenemang

Höjdpunkter - kommande event