Ta med hunden till Karlskrona

Din fyrbenta vän är varmt välkommen till världsarvsstaden Karlskrona!

Klart att vovven ska med på semestern! Här finns restauranger, kaféer, hotell och hundbad, som gör det lilla extra för allas vår bästa vän. Här tipsar vi om hundvänliga ställen, samt guidar dig och din hund rätt i staden.

 

Var kan ni äta och fika tillsammans?

Oavsett om du är ute efter att fika, äta god mat eller vill komma ut för att roa dig, är du välkommen med din hund på ett flertal platser runtom i staden. Tänk på att olika restauranger har olika regler när det kommer till hundar vid borden. Dubbelkolla alltid innan du bokar bord eller fråga på plats. Många restauranger tillåter att hunden är med på uteserveringen - men fråga alltid personalen först. Nedan hittar du matställen där din vän är välkommen in. Havgården i Nättraby har till och med en egen meny för vovven. 

Var kan ni leka och umgås?

Parker, grönområden, promenadstråk i centrum eller naturreservat  - Karlskrona har allt för att din hund ska få ett så trevligt besök som möjligt. Det finns flera hundrastgårdar i och utanför Karlskrona – här kan du släppa lös din hund fritt. Tänk dock på att visa hänsyn till eventuellt andra hundägare, så att alla kan trivas.

Hundrastgårdar i Karlskrona

Hundrastgårdar i Karlskrona

En hundrastgård är en inhägnad där hunden kan springa fritt. I Karlskrona finns ett antal hundrast

Var kan ni bada tillsammans?

Karlskrona kommun är en hundvänlig kommun som välkomnar även våra fyrbenta vänner på badplatser. Karlskrona kommun har två officiella hundbadplatser; en på norra Långö och en på Dragsö. Här är hundar varmt välkomna att bada året om. Hundar får även bada på Karlskrona kommuns officiella badplatser, men då ska hunden vara kopplad.

Hund i vattnet

Hundbadplatser i Karlskrona kommun

Karlskrona kommun är en hundvänlig kommun som välkomnar även våra fyrbenta vänner på badplatser.

Var kan ni bo tillsammans?

Välj mellan att bo med din hund på hotell eller i en campingstuga anpassat för husdjur. Karlskrona har flera möjligheter att göra din vistelse så hundvänlig som möjligt. Här hittar du ett utbud på de boendeanläggningar som välkomnar hundar. Glöm inte att uppge din fyrbenta vän när du bokar ditt boende!

Hur funkar det med hunden i kollektivtrafiken?

Ledarhund och service- och signalhund är givetvis alltid välkomna och får tas med kostnadsfritt. Även hund, katt eller annat mindre husdjur, som kan tas med utan olägenhet för andra resenärer, får tas med kostnadsfritt.

Djuret ska färdas i särskilt markerat utrymme i fordonet eller enligt anvisningar från förare eller tågvärd. Djuret ska vara kopplat eller sitta i väska eller bur under hela resan och får inte placeras på sittplatser.

Läs mer på Blekingetrafikens sida.