Pause video
Youtube video image

Shopping. Mitt i skärgården.

Mitt i skärgården, möts du av gallerior, designbutiker, delikatessbutiker, konstgallerier och torghandel. Många butiker finns samlade längs och omkring de båda gågatorna Ronnebygatan och Borgmästargatan. Glöm inte bort att kika in på sidogatorna, så du inte missar några pärlor. I Karlskrona finns det över 200 butiker och utbudet är varierat med allt från kända varumärken och kedjor till unika, lokala butiker med handplockat utbud.

Öppettider butiker i city

Måndag – fredag: 10:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 16:00
Söndag: 12:00 - 16:00 Åhléns City och Kjell & Company

Varuhus och livsmedelsaffärer har generösare öppettider och även öppet på söndagar. 

Läs mer om öppettiderna i city

Torghandel på Stortorget

I Karlskrona bedrivs en blomstrande torghandel på Stortorget mitt i centrum, främst onsdagar, fredagar och lördagar. Torghandeln i Karlskrona har långa traditioner och är ett populärt och uppskattat sätt att handla bl a närproducerade blommor, bär, ägg, frukt och grönsaker. 
Vardagar och lördagar: 8:00-15:00. (Cirka tider, med reservation för vissa förändringar.)

Parkering

I Karlskrona kan du välja mellan tre olika leverantörer för att betala för din parkering på de avgiftsbelagda kommunala parkeringarna: Easy ParkParkster och ePARK.

Du kan också lösa parkering i parkeringsautomater runt om i centrum.

Läs mer om hur du parkerar bäst i Karlskrona

Shopping i Karlskrona city

Unika butiker i Karlskrona city

Är du på jakt efter något nytt till dig, till hemmet eller en fin present? Eller kanske behöver du bara finna ny inspiration? Gör ett besök på en eller flera av Karlskronas mysiga och personliga butiker. Unika butiker innefattar fristående och privatägda butiker samt tjänsteföretag med butiksdel.

Läs mer
Shoppande tjejer

Modehuset Kronan

Kronan är Karlskronas fräschaste galleria mitt i city med ett 20-tal butiker och restauranger. Erbjuder ett stort utbud av mode och detaljer som gör dig fin till vardags, på fritiden och festen.

Läs mer
Wachtmeister skylt

Wachtmeister Galleria

Wachtmeister Galleria är Karlskronas största galleria, där du kan shoppa i ett 30-tal butiker.

Läs mer
Amiralen flaggor

Amiralen Köpcentrum

Amiralen erbjuder shopping för hela familjen. Storhandla och få experttips. Handla vardagsvackert eller festfint. På Amiralen hittar du allt du behöver!

Läs mer
Shopping i Karlskrona city

Karlskrona City - centrumförening

I Karlskrona city finns en mängd butiker och utbudet är varierat med allt från kända varumärken och kedjor till unika, lokala butiker med handplockat utbud. Karlskrona City är Karlskronas centrumförening med syftet att stärka Karlskrona som ett levande, smakfullt och attraktivt handelscentrum, präglat av mångfald, tillgänglighet, kvalitet och service – mitt i världsarvet.

Ta del av det stora butiksutbudet och mer information om affärerna i centrum

Shopping utanför centrum

Strax utanför centrum finns det mer shoppingmöjligheter.

Flera större handelsområden, t.ex Amiralen och Slottsbacken, erbjuder butiker för hela familjen. Klädbutiker, restauranger, systembolag, apotek, möbelvaruhus, heminredning och elektronikkedjor är också etablerade här. I Handelsområdet Stadträdgården finns butikerna Biltema, Hööks, Ö&B, Stadium Outlet och Jula.

 

Design, hantverk, antikt och secondhand

<% totalCount %> products loaded