Pause video
Youtube video image

Guidade turer i världsklass

Karlskrona erbjuder fantastiska upplevelser i unika miljöer. I en atmosfär av tjärdoft och vågbrus, finns en mångfald av intressanta guideturer att välja bland. Karlskronas duktiga världsarvsguider tar er med till spännande och unika platser.
Det går att boka guidade turer på Karlskrona Turistcenter året runt.

Tyvärr är de guidade turerna till Örlogsvarvet är inställda tillsvidare p.g.a den säkerhetspolitiska situationen i Europa.

Aktuella guideturer

Guidade turer på militära områden - Samtliga turer måste förbokas (begränsat antal platser). Alla över 18 år måste medtaga giltig legitimation.

Tips på en annorlunda guidad tur!

Upptäck Karlskronas världsarv från vattnet med Arkipelag Kajaks guidade kajakturer. Turerna startar från Fisktorget i centrala Karlskrona. De erfarna guiderna tar dig med på en resa genom stadens marina historia, från dess grundande som en av Europas bäst bevarade örlogsbaser till dagens livfulla skärgård. Under turen får du se historiska landmärken och du lär dig om områdets rika kultur och natur.

Arkipelag Kajak

Arkipelag Kajak

Arkipelag Kajak erbjuder en rad spännande aktiviteter för att du ska kunna upptäcka den vackra

Stortorget och en telefon med appen Be Here Then

Appen - Be here then!

Karlskrona är en historiskt unik stad – appen ”Be Here Then” låter oss upptäcka spännande platser från förr. Hur mycket har egentligen förändrats och vad är sig likt? Med hjälp av din mobiltelefon guidas du runt till olika platser i Världsarvsstaden och väl på plats framträder en bild och berättelser från svunna tider.

GRATIS!
Hi-story app, bild på en mobil med appen

Interaktiva guideturer i mobilen

Gratis guidetur direkt i din smart-phone! Världsarvet Karlskrona förmedlar levande berättelser som du kan lyssna på eller läsa när du är i Karlskrona. Ladda ner appen Blekinge museum, sen kan du välja på olika berättelse från olika platser du besöker.

Läs mer

Guideaktörer i Karlskrona

Flygbild över Marinmuseum och Stumholmen

Guidade turer - Marinmuseum
Följ med Marinmuseums guide på en visning av Marinmuseum eller en introduktion till Marinmuseum eller välj någon av de många andra spännande turerna. Att komma till Marinmuseum i grupp är ett utmärkt sätt att få det lilla extra av museiupplevelsen.

Läs mer

Guidad tur av Kristianopel

Guidade turer - Kulturkompaniet
Kulturkompaniets verksamhetsfältet är brett, och erbjuder spännande turer i bland annat Kalla krigets fotspår, stadsvandringar med tema 1700-tal, dramatiserade visningar i Kristianopel och mycket, mycket mer.

Läs mer

Man med gädda

Guidade turer - Blekinge Outdoor

Välkommen till Blekinge och Dragsö i Karlskrona skärgård, den perfekta basen för att uppleva världsarvets unika natur. Här väntar nya spännande upptäckter runt varje hörn. Fiske- och kajakpaket.

Läs mer

guidegrupp

Guidade turer -  Mats Holmer

Certifierad världsarvs och Blekingeguide, museiguide på Marinmuseum och Blekinge Museum. Kontakta Mats för att boka guidningar via hans guideföretag. Mats har bred kunskap om världsarvsstaden Karlskrona, dess omland och den svenska marinen. Som pensionerad sjöofficer har han mycket att förmedla från nu och då.

Läs mer

Solnedgång i Kristianopel

Guidade turer - Temavandringar
Följ med på en osannolik vandring genom idylliska Kristianopel. Ålfiskare, strandridare och alldeles vanligt folk väntar på dig. Temavandringar erbjuder spännande och intressanta guidade vandringar i trakterna kring Kristianopel.

Läs mer

Skärgårdsbåten M/S Wittus i Karlskrona

Guidade turer - Skärgårdstrafiken
Följ med på en tur runt världsarvsstaden med M/F Gåsefjärden, en stilla båttur med M/F Axel längs Nättrabyån, upptäck nya spännande öar runt Karlskrona tillsammans med Hop-on Hop-off-båten eller en längre tur ut till Sveriges sydostligaste skärgård. För fler förslag - kolla länken nedan.

Läs mer

Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum

Guidade turer - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum

Välkommen till en nostalgisk rundvandring i ett bilmuseum som innehåller så mycket mer - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum, mer än bara bilar. På en guidad visning kan man få en spännande historia om varje fordon, inte sällan med anknytning till förlagets motortidningar.

Läs mer

Karlskrona Porslinsmuseum

Guidade turer - Karlskrona Porslinsmuseum

Följ med på en guidad tur i den del av den gamla porslinsfabriken som idag är museum - Karlskrona Porslinsmuseum, mer än bara porslin. Det berättas om fabrikens 50-åriga historia, 1918-1968. Ni får följa utvecklingen från kaffekoppar med guldkant till 1950-60-talets glada formspråk. 

Läs mer

Guidad tur framför Wachtmeister staty

Guidade turer - Karlskrona Turistcenter

Karlskrona Turistcenter erbjuder skräddarsydda guidade turer i Karlskrona året om. Välj mellan olika turer som t ex stadsvandringar genom världsarvsstaden eller utflykter till Kristianopel.

Läs mer

Blekinge Museum

Guidade turer - Blekinge Museum
Blekinge Museum anordnar visningar och guidningar inte bara i sina egna lokaler utan i hela Blekinge.

Läs mer

Fyrtornet Godnatt och Aspöfärjan i solnedgång

Guidade turer - PS Kultur
Upptäck och upplev historia! PS Kultur drivs av arkeologen och guiden Petra Stråkendal. Företaget erbjuder guidade turer och föredrag, redaktionellt arbete och diskuterar gärna besöksmålsutveckling.

Läs mer

Matlagning utomhus

Guidade turer -  Nature by Andreas
Nature By Andreas anordnar allt från guidade vandringar, paddlingar, after work vid öppen eld, övernattningar och äventyr på hemmaplan och mer.

Läs mer

Arkipelag Kajak

Guidade turer -  Arkipelag Kajak

Arkipelag Kajak erbjuder en rad spännande aktiviteter för att du ska kunna upptäcka den vackra skärgården runt Karlskrona. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare har Arkipelag Kajak något för dig!

Läs mer

Kittel på öppen eld

Guidade turer - Den Naturliga Maten

Sofia Alriksson, som fokuserar på naturlig och hälsosam mat runt knuten, har skapat tre olika bokningsbara guidade turer. Turerna kombinerar hälsa, lokal mat och välmående i naturen; Skärgårdsturen, Skogsvandringen och Strategivandringen.

Läs mer