Youtube video image

Guidade turer i världsklass

Karlskrona erbjuder fantastiska upplevelser i unika miljöer. I en atmosfär av tjärdoft och vågbrus, finns en mångfald av intressanta guideturer att välja bland. Karlskronas duktiga världsarvsguider tar er med till spännande och unika platser.
Det går att boka guidade turer på Karlskrona Turistcenter året runt.

Aktuella guideturer

Turförslag 

Flygbild över Marinmuseum och Stumholmen

Guidade turer - Marinmuseum
Följ med Marinmuseums guide på en visning av Marinmuseum eller en introduktion till Marinmuseum eller välj någon av de många andra spännande turerna. Att komma till Marinmuseum i grupp är ett utmärkt sätt att få det lilla extra av museiupplevelsen.

Läs mer

Guidad tur av Kristianopel

Guidade turer - Kulturkompaniet
Kulturkompaniets verksamhetsfältet är brett, och erbjuder spännande turer i bland annat Kalla krigets fotspår, stadsvandringar med tema 1700-tal, dramatiserade visningar i Kristianopel och mycket, mycket mer.

Läs mer

Svartvita, historiska foton från Karlskrona

Stadsvandringar Karlskrona
Lär känna världsarvsstaden Karlskrona från nya vinklar. Stadsvandringar Karlskrona erbjuder regelbundet guidade turer i centrala Karlskrona. Stadsvandringar Karlskrona arrangerar privata turer och anpassar självklart vandringen utifrån önskemål. 

Läs mer

Hopp-on hopp-off-båten Annaskär

Guidad båttur - Hop-on Hop-off
Hop-on Hop-off är det perfekta sättet att få ut det bästa av sommaren och de närliggande öarna och destinationerna runt centrala Karlskrona!
Med Hop-on Hop-off konceptet når du en rad spännande platser runt Karlskrona centrum och ön Trossö. Hoppa i land vid någon av destinationerna, sola, bada eller gå på upptäcktsfärd. Åk vidare när det passar dig.

Läs mer

Solnedgång i Kristianopel

Guidad tur - Temavandringar
Följ med på en osannolik vandring genom idylliska Kristianopel. Ålfiskare, strandridare och alldeles vanligt folk väntar på dig. Temavandringar erbjuder spännande och intressanta guidade vandringar i trakterna kring Kristianopel.

Läs mer

Skärgårdsbåten M/S Wittus i Karlskrona

Guidade turer - Skärgårdstrafiken
Följ med på en tur runt världsarvsstaden med M/F Gåsefjärden, en stilla båttur med M/F Axel längs Nättrabyån, upptäck nya spännande öar runt Karlskrona tillsammans med Hop-on Hop-off-båten eller en längre tur ut till Sveriges sydostligaste skärgård. För fler förslag - kolla länken nedan.

Läs mer

Blekinge Museum

Guidade turer - Blekinge Museum
Blekinge Museum anordnar visningar och guidningar inte bara i sina egna lokaler utan i hela Blekinge.

Läs mer

Björkholmsstugor

Guidade turer - Olle Melin
Följ med den kunnige guiden Olle Melin på en Björkholmsvandring eller en vandring på Stumholmen.
 

Hi-story app, bild på en mobil med appen

Interaktiva guideturer i mobilen
Gratis guidetur direkt i din smart-phone! Världsarvet Karlskrona förmedlar levande berättelser som du kan lyssna på eller läsa när du är i Karlskrona. Ladda ner Hi-Story appen, sen kan du välja på olika berättelse från olika platser du besöker.
Ladda ner - Apple
Ladda ner - Google Play

Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum

Guidade turer - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum

Välkommen till en nostalgisk rundvandring i ett bilmuseum som innehåller så mycket mer - Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum, mer än bara bilar. På en guidad visning kan man få en spännande historia om varje fordon, inte sällan med anknytning till förlagets motortidningar.

Läs mer

Karlskrona Porslinsmuseum

Guidade turer - Karlskrona Porslinsmuseum

Följ med på en guidad tur i den del av den gamla porslinsfabriken som idag är museum - Karlskrona Porslinsmuseum, mer än bara porslin. Det berättas om fabrikens 50-åriga historia, 1918-1968. Ni får följa utvecklingen från kaffekoppar med guldkant till 1950-60-talets glada formspråk. 

Läs mer

Stortorget och en telefon med appen Be Here Then

Appen - Be here then!

Karlskrona är en historiskt unik stad – appen ”Be Here Then” låter oss upptäcka spännande platser från förr. Hur mycket har egentligen förändrats och vad är sig likt? Med hjälp av din mobiltelefon guidas du runt till olika platser i Världsarvsstaden och väl på plats framträder en bild och berättelser från svunna tider.