Pause video
Youtube video image

Film producerad 2020

Jul. Mitt i skärgården.

Välkommen att förbereda och fira jul här i Karlskrona!
Ta dig ut till den unika och mysiga stadskärnan som ligger på en ö, mitt i Karlskronas vackra skärgård. Hitta årets julklappar i några av de unika butikerna, ta en paus på ett av stadens många mysiga fik och besök de vackert upplysta gatorna och parkerna. Varför inte passa på att njuta av någon av de många julkonserter, som bidrar till en härlig julkänsla?
Julbelysning, glögg och musik ger dig julstämningen du vill ha.
Här kan du ta del av Karlskronas höjdpunkter kring jul.

Det goda livet

Unna dig en härlig och avkopplande långhelg i Karlskrona! Här finns möjlighet till sköna, lugna dagar med bastubad, shopping, spännande och intressanta aktiviteter, kulinariska upplevelser, lyxiga hotellfrukostar och sovmorgnar på unika boenden. Så passa på att boka ditt Karlskronabesök idag!

Gå på stadsvandring i världsarvet på egen hand med hjälp av telefonen, besök Marinmuseum och Blekinge Museum, som alltid erbjuder spännande och aktuella utställningar.

och Karlskrona Porslinsmuseum, som håller helgöppet kl. 11:00 - 16:00 fram till och med den 11 december 2022. Under adventshelgerna erbjuds musikunderhållning och "hembakad" kakbuffé. Kaffet dricks naturligtvis ur koppar från porslinsfabriken.

Julbord och andra kulinariska godbitar

Skäm bort någon du tycker om med ett café- eller restaurangbesök under julshoppingen!
Med skärgården som kuliss kan ni ta en paus och njuta av god mat och dryck, innan ni ger er ut i vimlet igen. 
Det är ni värda, eller hur?

Julbord när det är som bäst

Julskinka, pastejer, revben och sill i alla dess former – det svenska julbordet är verkligen något speciellt! I Karlskrona kan du äta julbord eller jultallrik på flera olika restauranger. Det som gör julborden i vår stad unika är läget och närheten till havet.

Köp lokala julklappar i Karlskronas gårdsbutiker 

Hitta dina delikatesser till julbordet i någon av Karlskronas många välsorterade gårdsbutiker! Här kan du köpa lokal julmat, julkorgar- och jullådor. Är du på jakt efter presenter och klappar, så hittar du det också hos många av butikerna.

Nedan är många av Karlskronas gårdsbutiker listade, så bläddra och hitta din favorit!

Välkommen in till Karlskrona city och gör dina julinköp eller bara gå runt och njut av hur vackert världsarvsstaden glimrar och glittrar!


På sätt och vis börjar upptakten mot Karlskrona-julen officiellt den 1a december kl. 16.00, då det trycks på knappen för all vacker julbelysning i stadskärnan. Julbelysningen tänds och stadens gator och torg är fyllda med stämningshöjande dekorationer. Butikerna bjuder på ett varierat utbud - allt från stora kända varumärken och kedjor till små unika butiker. Ni hittar allt som händer under december i Karlskrona City nedan.

Varje dag från 1a december och ända fram till Julafton kommer en KulturJulkalender med lucköppning i Fredrikskyrkans fasad gå av stapeln. Ett dagligt event på 10 till 15 minuter - allt från körsång, musik och dans till spännande spektakulära händelser! Vardagar kl. 17.30 och lördag - söndag kl. 14.00 - Missa inte detta! På Stortorget möbleras det upp till ett Vintertorg med sittplatser och utsmyckning framför Fredrikskyrkan, marknadsstånd vid södra Klaipedaplatsen, en tomteverkstad med aktiviteter för barn/barnfamiljer.

Läs mer om alla evenemang som hör julen till längre ner på sidan.

Pause video
Youtube video image
Pause video
Youtube video image

Julmarknader

Passa på att inhandla julklappar, lokala delikatesser och hantverk och andra fina produkter som hör julen till. I Karlskrona hittar du små och stora, väletablerade och nya julmarknader.

Lucia. Mitt i skärgården.

Fridlevstad-bocken

Julbocken i Fridlevstad

Nu är Fridlevstadbocken åter på plats, mitt i Fridlevstad!

Bocken byggs varje jul för att skänka glädje och samla in pengar till Barncancerfonden. 6 meter hög är årets julbock, som sprider glädje i byn!

Bocken har med en egen Facebook-sida.

Fotbollsturneringar hör julen till!

Par utanför hotell

Vakna utvilad!

Inget gör dig så utvilad som sjöluften. Alla Karlskronas 9 centrumhotell ligger mindre än 5 minuter från bryggkanten.

Boka ditt unika och mysiga boende i Karlskrona idag!

Nyårsfirande med pompa och ståt!

Nyårssupé på JA Hotel - Börja kvällen med en elegant fördrink och avnjut sedan en lyxig nyårssupé!

Ta del av festen i stil med en uppklädd dresscode och välj att bo över natten för en komplett upplevelse.

Boka din oförglömliga nyårsnatt nu – ett firande du inte vill missa!

 

Förslag på fler restauranger som erbjuder lyxiga nyårsmiddagar.

Evenemangshöjdpunkter i jultid

Tips på trevliga och roliga julevenemang hittar du här nedan.

<% totalCount %> products loaded