Blekinge Museum

Blekinge Museum


Blekinge museum erbjuder historiska upplevelser för hela familjen! I sommar kan du titta på museets utställning om världsarvsstaden Karlskrona, bli arkeolog för en dag, leka på museets lekplats i skärgårdens tecken eller njuta av barockträdgårdens svalkande skugga.

Blekinge Museum öppnar upp för säsongen den 1 juli!
Under perioden 1/7-31/8 är öppettiderna tisdag-lördag kl 12-16.

Pris:
Entré vuxen 60:-, barn/unga under 20 år fri entré.
Det går utmärkt att lösa entrébiljett på plats med kort eller swish. Entrébiljetterna finns även att köpa online på Nortic samt hos Karlskrona Turistcenter.

På upptäcktsfärd i världsarvsstaden Karlskrona
Utställningen vänder sig till barn och vuxna och är ett lekfullt möte med världsarvsstaden Karlskrona. Genom lek, fakta och historiska röster får du veta mer om stadens unika historiska miljöer och varför staden som grundades av Karl XI 1680 blev utsedd till världsarv 1998. Vi vill också locka dig som besökare till egna upptäcktsfärder i vår vackra stad.

Sälstrandens hemlighet
Kom till Blekinge museum i sommar och bli arkeolog du också! Här blandas fantasi och lekfulla uppdrag med spännande fakta. Du får gräva, utforska, tävla och samtidigt lära dig mer om riktiga fynd som gjorts på plats i det blekingska landskapet. Kul aktivitet för er som besöker museet tillsammans med barn!

Lekplatsen Grevagrundet
Välkommen till en av stans populäraste lekplatser som går i skärgårdens tecken. Här kan du leka i sjöbodarna, fånga fisk, leka affär, prova att gå på styltor, hoppa hinder med käpphästarna eller pyssla om trähästen Hilla. Ta gärna med en kaffekorg!

Information