Blekinge Museum

Blekinge Museum


Blekinge museum ligger centralt i Karlskrona och erbjuder historiska upplevelser för hela familjen!

Utställningar på Blekinge museum:
Samlade saker - I utställningen Samlade Saker gör man en resa genom 9000 år av föremål på jakt efter berättelsen om Blekinge. På vägen möter du stenåldersmat, tusenårigt konsthantverk, pandemiskyltar, folkdräkter, nedgrävda skatter, broderade blommor och mycket mer!

På upptäcktsfärd i världsarvsstaden Karlskrona
Utställningen vänder sig till barn och vuxna och är ett lekfullt möte med världsarvsstaden Karlskrona. Genom lek, fakta och historiska röster får du veta mer om stadens unika historiska miljöer och varför staden som grundades av Karl XI 1680 blev utsedd till världsarv 1998. Vi vill också locka dig som besökare till egna upptäcktsfärder i vår vackra stad.

Den populära lekplatsen Grevagrundet
Välkommen till en av stans populäraste lekplatser som går i skärgårdens tecken. Här kan du leka i sjöbodarna, fånga fisk, leka affär, prova att gå på styltor, hoppa hinder med käpphästarna eller pyssla om trähästen Hilla. Ta gärna med en kaffekorg!
Blekinge museum ansvarar för utställningar och miljöer i Wämöparken samt på Stenhuggeriområdet på Tjurkö. Det finns också ett spännande Föremålsmagasin som man kan besöka utanför Karlskrona vid Rosenholm.

Öppettider för utställning, reception och butik:
Måndag: stängt
Tisdag 10:00 – 16:00
Onsdag 10:00 – 16:00
Torsdag 10:00 – 16:00
Fredag 10:00 – 16:00
Lördag 10:00 – 16:00
Söndag 10:00 – 16:00

På museets hemsida finns mer information om öppettider och aktuella utställningar.

Information