KÄRA INVÅNARE & BESÖKARE - KEEP CALM OCH HÅLL UT,

Det finns informationsmaterial ute på gator och torg, och ett antal handsprit-stationer är utplacerade på strategiska platser.

Låt oss fortsätta ta ansvar och ta hand om varandra - Mer information om hur vi bäst gör det på folkhälsomyndighetens sida.

 

Barn på brygga i Karlskrona skärgård som kollar efter fiskar.

Cykla och besök caféer på Sturkö – Blekinges största ö

Blekinges största ö lockar med härliga badvikar och fina fiskevatten. På ön finns två naturreservat, ett vid Västra Skällön, som man kommer till precis när man kommit över Skällöbron, här finns också en den så kallade Sturköstenen. Runstenen på V Skällön är från vikingatidens slutskede, 1000-talet efter Kristus och den är den enda runstenen i Blekinge från vikingatiden. Det andra naturreservatet ligger vid Uttorp och är betydligt större och mer välbesökt. Har finns markerade vandringsleder, vindskydd, torrdass samt grillplatser. En fin och solig dag ser man ända ut till ögruppen Utklippan. 

Sturkö kvarn kan man besöka under sommaren och fika eller äta lunch i caféet. Njut av utsikten från kvarnen och utställningar av olika konstnärer som finns att kika på. På ön finns också skärgårdsbageriet Andréns bageri, ett familjeföretag som uppskattas mycket av både Sturköbor och sommargäster. Bageriet har öppet lördagar under hela året och varje dag under sommaren. Sturkö Camping är belägen mitt i skärgården, med ett pärlband av mindre öar precis utanför. Här finns en fin badplats samt uthyrning av, båtar, kajaker och cyklar. På Sturkö finns det också två trevliga gästhamnar, en vid Sanda och vid Ekenabben. På ön fanns det förr ett omfattande stenhuggeri, statyn Stenhuggaren står som ett monument över denna tid, vid Folkets Hus. Fina cykelvägar finns markerade med skyltar. Skärgårdstrafiken angör Sanda samt Bredaviksbrygga.

Fler Sturkö-tips

Sturkö Kvarn & Café

Sturkö Kvarncafé

Ett skärgårdscafé i unik miljö med bland annat Arontorps kroppkakor.

Kristinas Trädgårdskafé

Mysigt sommarcafé med loppis på skärgårdsön Sturkö i Karlskrona skärgård.

Sturkö camping

Sturkö Camping

Sturkö Camping är familjecampingen där du kan aktivera dig och hela familjen eller bara njuta av havet...