Inspirationsträdgård - Egnérs växter

Inspirationsträdgård - Egnérs växter


En inspirerande trädgård med ett brett sortiment av ovanliga växter med skönhetsvärden under en stor del av året, med särskild inriktning på annorlunda träd och buskar.

För 25 år sedan påbörjades en samling av ovanliga växter för Kent Egnér. Det hela började som en hobby som under åren har växt och blivit större och större för varje år som går.

Det som la grunden till trädgården från början var intresset för förökning av växter samt drivkraften att få dela med sig av ovanliga växter med ett stort skönhetsvärde.

Växterna är krukodlade, från egen uppdragning via frön, sticklingar eller avläggare (helt ekologiskt). Genom flera omplanteringar får växterna ett mera samlat rotsystem och bättre förvedade grenar, vilket minskar risken för misslyckade efter plantering. I möjligaste mån sker förökning från väletablerade växter i Sverige eller från egen odling, för att öka chanserna till god härdighet och sundhet.
Import av fröer med känd proviniens (ursprung) eftersträvas med syftet att få tag i förökningsmaterial från kallare delar av växtens utbredningsområde.

Så kom och inspireras till att få en vidare trädgård med mer karaktär!

Öppet efter överenskommelse.

Information