Matlagning utomhus.

Självguidning: Vandra Blekingeleden 1 eller 2 dagar


Perfekt för dig som är nyfiken på att vandra Blekingeleden i eget tempo.
Smidigt. Enkelt. Kul. En självguidad vandring innebär att du och dina vandringskompisar får en färdig turplanering att följa.

Blekingeleden - denna smått okända pärla som ringlar sig genom hela Blekinge, från Sölvesborg i väst till Kristianopel och Bröms i öster. Längs vägen finns flera avstickare som förbinder vandringsleden med riktiga guldkorn till friluftsområden.

En självguidad vandring innebär att du och dina vandringskompisar får en färdig turplanering av oss. Ni får kartor, utrustningslistor, menyer, massa utrustning och transport. Vi har tänkt på allt, så att ni ska slippa. Hur tar vi oss till och från vandringen? Finns det några extra fina platser som vi bara inte får missa? Vilken mat ska vi ha med oss? Vilken utrustning behöver vi?

Bokning
När ni har bokat en självguidad vandring med Nature by Andreas, får ni ett digitalt välkomstpaket. Där hittar ni detaljerade kartor med mängder av intressanta platser utmärkta. De där platserna vi själva samlat på oss under flera års vandring och guidning längs Blekingeleden. I välkomstpaketet finns även flera olika menyer med färdiga inköpslistor. Du kommer att bli förvånad över vilka goda måltider man kan laga på ett stormkök. Eller över en öppen eld. Välj vilken mat ni vill ha, skriv ut listorna och handla råvarorna. Eller lägg till en slant, så löser vi inhandlingen också åt er. Kan det bli enklare? Eller vill ni bli uppmött vid lägerplatsen och få en lyxig 3-rätters måltid tillagad åt er, över öppen eld, av vår vildmarkskock?

Genomgång
När det är dags att starta vandringen, möter en av våra guider upp er efter överenskommelse. Ni får då ryggsäckar, stormkök, matlagningsutrustning, liggunderlag, hängmattor med mera. Saknar ni någon utrustning har vi det mesta för uthyrning.
Vår guide går igenom vandringen med er och ni får papperskartor och annan information. Ni kan ställa hur mycket frågor som helst. Efter mötet är det bara att ge sig av, och er spännande vandring startar.

Hämtning
Efter en eller två nätter, beroende på vilket paket ni bokat, kommer er guide och hämtar upp er på överenskommen plats och tid. Ni åker bekvämt och smidigt tillbaka till civilisationen. Låneutrustningen och ev hyrd utrustning lämnar ni till guiden. Ni behöver inte ens rengöra och torka grejerna.

Vem passar denna vandring för?
Om du är frisk och normalt tränad, är både en och tvådagars vandring fullt rimligt. Innan du bokar kommer du att få fylla i en kort hälsodeklaration och vår guide kommer kontakta dig för en kort avstämning kring vandringen innehåll och upplägg, hälsa med mera. Då kan du även passa på att ställa frågor.