Skärva Herrgård B&B - vid havet

Skärva Herrgård B&B - vid havet


Välkommen att bo i en magiskt vacker 1700-tals herrgård med utsikt över Blekinge skärgård. Herrgården som ligger vackert inbäddad i grönska, mitt i Skärva naturreservat, används flitigt av gäster vid konferenser, evenemang, bröllop och privata fester.

Besökare är välkomna att ströva i den engelska parken, vandra i naturreservatet, ta en cykeltur med Skärva Herrgårds mountain-bikes eller upptäcka skärgården med kajak. Efteråt kan det vara härligt att slappna av i herrgårdens infraröda bastu eller, från det lilla badhuset vid strandkanten, ta ett dopp i havet.

Skäva Herrgård tillhör världsarvet örlogsstaden Karlskrona och ligger sju kilometer utanför staden. Det var den, i Europa, välkände skeppsbyggaren viceamiral af Chapman som byggde herrgården, sitt sommarhus, i en säregen blandning av nordisk ryggåsstuga och klassisk antik byggkonst.

Herrgården har plats för möten och konferenser med 50 deltagare. Skärva Herrgård har 8 gästrum med 16 bäddar, fördelade i två gästhus med vardera kök, vardagsrum och delade badrum som passar för grupper att hyra, hela eller delar av husen. Dessutom finns ett litet lusthus, med 2 bäddar, på strandkanten.

Herrgården är en mötesplats med lång tradition av mingel och samvaro. Den vackra åttkantiga Kupolsalen är en säregen och stämningsfull plats för konserter, konferenser och bröllop.

Rummen kan hyras som enkelrum eller dubbelrum. Alla har delat badrum. Sängkläder och handdukar ingår. Det serveras ingen frukost. Om Du vill ha frukost, lunch och/eller middag var vänlig kontakta Skärva Herrgård: info@skarvaherrgard.se eller ring 0455-144 37 (minimum tio personer).

Information