Utegym och näridrottsplatser i Karlskrona kommun

Utegym och näridrottsplatser i Karlskrona kommun


Utegym finns på följande platser i Karlskrona - på Rosenholm, Verkö, Monsunen och Västra Mark.
Näridrottsplatserna har konstgräs och här kan du till exempel spela fotboll, ha vanlig gympa och konditionspass. Det går inte att boka plats, först till kvarn gäller.

Utegym:
Trossö - Handelshamnen
Toppmodernt utegym har havsnära läge och är öppet dygnet runt, året om. Utegymmet ligger intill Stumholmskanalen på Trossö. Sex stationerna erbjuds.

Västra Mark
Utegymmet vid Västra Mark ligger i anslutning till löparspåren. Utegymmet är byggt i trä och består av sju stationer som ger kroppen en allsidig träning.

Rosenholm
Utegymmet vid Rosenholm ligger i anslutning till konstgräsplanen. Redskapen är av metall och det finns sju stationer som ger kroppen en allsidig träning.

Verkö
Utegymmet ligger på östra backen, i närheten av Toras väg. Driftas av Verkö Byalag.

Monsunen
Mellan Bergåsa och Galgamarken hittar du Monsunens utegym.

Torhamn:
Gymmet finns vid Torhamns hamn. Driftas av Torhamns samhällförening.

Bastasjö Friluftsområde:
OCR-bana. Driftas av Karlskrona SOK

Näridrottsplatser:
Multisportarenan på Chapmansplan består av en inhägnad konstgräsplan med möjlighet att spela olika bollsporter. Intill planen finns ett utegym med fyra olika redskap. På området finns även en uppskattad lekpark och en klätterställning.

Pulsen i Rödeby
Pulsen ligger vid sim- och idrottshallen i Rödeby. Här kan du till exempel spela fotboll, basket, innebandy, handboll, volleyboll, men även ha vanlig gympa och konditionspass.

Rödebyskolan använder Pulsen dagtid. På kvällar och helger kan vem som helst gå dit. Anläggningen har elljus som är tänt till klockan 22.00

Kulan i Kungsmarken
Kulan ligger i bostadsområdet Kungsmarken. Här kan du spela fotboll men även ha vanlig gympa och konditionspass. Anläggningen har elljus.

Konstgräsplan på Rosenfeldtsskolan
På Rosenfeldtsskolan finns konstgräs-, innebandy- och basketplan. Rosenfeldtsskolan använder planerna dagtid. På kvällar och helger kan vem som helst gå dit.