Vandringspaket 3 trappsteg

Vandringspaket i skärgårdsmiljö!


Vandra i den vackra skärgårdsnaturen! I detta paket växlar du mellan gångetapper och båtturer.

Förslag på upplägg:
Dag 1. Du anländer till Karlskrona och tar valfri färja över till Aspö. Det är en liten mysig ö med närhet till det mesta. Missa inte Drottningskärs kastell, som byggdes som en del av stadens försvar. Mellan de tjocka murarna kittlas fantasin, och det är lätt att drömma sig tillbaka några hundra år i tiden. Någon km bort ligger lotstornet där du sover denna natt.

Dag 2. Du går den lilla biten ner till Kastellbryggan och tar båten över till Tjurkö, en tur på ca 20 min. Därefter vandrar du genom stenhuggarmiljöerna och den lilla pittoreska landsvägen till Sturkö. Här går vandringen dels genom skogsterääng men också genom ett öppet åkerlandskap med utsikt mot havet. Framåt kvällen kommer du så till Senoren där du tillbringar natten.

Dag 3. Idag går du den lilla biten ner till Brofästet på andra sidan ön, och stiger på skärgårdsbåten ut till de yttersta öarna i Karlskrona skärgård. Båten lägger till i den lilla byn Stenshamn, och därifrån kan ta dig via en fördämningsväg över till Utlängan som är betydligt större och med omväxlande natur. Efter några timmar tar du båten in till Karlskrona.

Ankomstdag: Onsdag - lördag
Ingår i detta paket:
2 övernattningar (del i dubbel- eller 2-bäddsrum)
inkl frukost, sänglinne och handduk.
Karta med färdbeskrivning, tips och information om landskapet.

Ring för bokning, tel 0733-428 550

Information