Skrattande barn i vattenland

En semestervecka för barnfamiljen i Karlskrona

En artikel av Åsa Roos, ägare av Barnens Gård och Bollspelsgolf

Varmt välkomna till världsarvsstaden Karlskrona!

Här finns tips och inspiration samlat till er som reser med barn. Stannar ni längre än en vecka eller kanske bara några dagar? Oavsett hoppas vi att ni får en trevlig och rolig upplevelse!

Lördag

Anländ till semesterpärlan Dragsö Camping* på lördag eftermiddag och bo i en av deras mysiga stugor. Ta en lugn eftermiddag med bad från Dragsös egna strand och ta en runda minigolf på Världsarvsbanan. Avsluta kvällen på campings mysiga restaurang Havsviken, som är belägen direkt vid badstranden och erbjuder en kvalitativ meny i havsmiljö. 

Dragsö campings minigolfbana

Söndag

Ta Hop-on Hop-off-båten från Dragsö och angör Marinmuseum* som en riktig sjökapten – från havet. Här bjuds på en spännande resa genom historien där den maffiga Galjonshallen och aktivitetsrummet Dunders däck, som imponerar på såväl liten som stor. Missa inte Restaurang Skeppsgossens härliga traditionella blekingska buffé och en strut med god Karlskronaglass. Ta ett skön eftermiddag med bad och kör lite beachvolleyboll på stranden precis utanför museet.

Följ med på någon av Kulturkompaniets spännande och intressanta stadsvandringar innan ni återvänder till stugbyn på Dragsö.

Familj i Marinmuseums galjonshall
Shoppande tjejer

Måndag

Börja dagen med en naturskön upplevelse per kanot i Blekinges underbara vatten. Toppenkul för alla åldrar! Efter en god lunch på Dragsös egna lunchrestaurang hoppar ni på cyklarna och spenderar eftermiddagen inne i city.

Strosa i mysiga Karlskrona och njut av många små charmiga butiker och caféer. Missa inte Modehuset Kronan. Ta ett stopp på den fantasieggande lekplatsen vid Hoglands park och missa inte att njuta av en god glass. Mums! Runt Hoglands park ligger flera restauranger från världens alla kök.

Checka in på Scandic Karlskrona* och njut av den grymma havsutsikten. Ät en god middag i Scandics egna restaurang och njut av den fantastiska solnedgången över Borgmästarefjärden från uteserveringen.

Tisdag

Hotellfrukost! Finns det något bättre sätt att börja en semesterdag?

Promenera ett par meter och starta dagen på Blekinge Museum*, där även en av Karlskronas populäraste lekplatser Grevagrundet finns. Komponera din egen glass i glassbaren Enklas stora glassbuffé på Fisktorget. Luncha på någon av Karlskronas många restauranger längs gågatorna i centrum och gå sedan ner till Fisktorget.

Välj en av Skärgårdstrafikens många båtturer och tillbringa eftermiddagen ute på havet. Hoppa av på någon av öarna och se dig omkring, ta ett bad eller en picknick på klipporna, innan du tar båten hem igen. Har du tur får du se solen gå ner över världsarvet på vägen tillbaka!

Lekande barn och pojke som åker båt

Onsdag

Ta bilen eller bussen ut till Barnens Gård* för en heldag på Blekinges egen nöjespark för barn. Här kan du klättra och hoppa i leklandet, bada och busa i vattenlandet och hjälpa till att ta hand om gårdens djur. Varning för pirr i magen i den 120 m långa vattenrutschbanan Tjurfallet…

Njut av en lugn kväll på mysiga hotell Conrad mitt i stan, medan barnen somnar tidigt.

Båtåkande barn

Torsdag

Ta den lilla bilfärjan ut till Aspö för strand och bad och upplev Aspö från ryggen på en islandshäst. Besök Drottningskärs kastell och gå på upptäcktsfärd i en spännande miljö.

Åk tillbaka till Trossö med en skärgårdsbåt och ta en skön och kort promenad från Fisktorget till Saltö och aktivitetscentret Cyberzone, där du utmanar barnen på en runda bowling eller en omgång lasergame. Avsluta dagen med ett kvällsdopp på Saltö Sand, en av Karlskronas många centrumnära badstränder.

Fredag

Ta med de mindre barnen till Funplays för stoj o lek i inomhusleklandet samtidigt som resten av familjen kör järnet på Questparadiset Boda Borg*. 

Sammanstråla på Bollspelsgolfen* öster om Barnens Gård och avsluta dagen med en utmanande och spännande familjeaktivitet. Trixa, pricka, vinn! Missa inte sista kvällens solnedgång över småbåtshamnen, då ni njuter av en härlig middag på t ex Restaurang Italiano.

Imorgon lördag är det dags att lämna härliga Karlskrona. På återseende!

Läs mer om Barnens roliga Karlskrona och ta del av alla fina erbjudanden

* Ingår i nätverket Barnens roliga Karlskrona.

Flickor som kastar boll
Pause video
Youtube video image

Barnsemester i Blekinge

Följ med en barnfamilj på ett roligt äventyr i Blekinge! Kolla in filmen och inspireras av roliga besök på bl a Marinmuseum, Barnens Gård, Bollspelsgolf, Dragsö Camping i Karlskrona.