Carlskrona Discgolfklubb

Carlskrona Discgolfbana - Rosenholm


Carlskrona 18-håls discgolfbana är Blekinges första, det är en skogsbana som är anlagd på området runt Rosenholms idrottsområde. Banan är bitvis tekniskt utmanande med en blandning av långa och korta hål. Sträckningen går genom naturskyddad skog och erbjuder en vacker inramning.

Banan är ett samarbete mellan Kommunen och Carlskrona Discgolf klubb vars syfte är att bredda sporten och att få ut människor i rörelse.

Det finns tillgång till både café och toaletter sam en stor parkering som är kostnadsfri.

För er som vill börja med en liten enklare bana så finns det en korthålsbana på Knösö. Mer att läsa om banorna på www.cdgk.se

Spelet
Principen i discgolf är enkel; det gäller att ta sig runt en på förhand utmärkt discgolf-bana med så få kast som det bara går. Svårighetsgraderna styrs dels av hålens varierande längder men också av de hinder som finns längs med i form av träd, buskar och olika höjdskillnader. ”Hålet” som avslutar varje bara består utav en rund metallkorg och ett antal kedjor som hänger ned från korgens ovansida för att bromsa discen så att den kan landa stadigt och därmed avsluta hålet.

Discar
Tack vare den explosionsartade utvecklingen vi ser idag så är discgolfen tillgänglig för i stort sett alla och det enda man behöver ha för själva utövandet är en disc(freesbee). I övrigt räcker det med bekväma kläder och praktiska skor. När det kommer till discarna så finns det flera olika typer indelade i olika kategorier att välja mellan. Som nybörjare räcker det dock gott och väl med att bara äga en om man vill hålla nere på kostnaderna. Discar finns att köpa online eller lokalt i idrottsaffärer och kostnaden är c:a 150kr, börja med en “midrange” disc den fungerar både till utkast och puttning.

Information