Kvinna som joggar längs Borgmästarefjärden

Fem rundor att jogga, plogga* eller promenixa

Här kommer tips på några härliga rundor runt och i närheten av Karlskrona, som passar bra när du är på besök och behöver lite hjälp med bra slingor.

Västra mark – vacker natur 
Vill du uppleva vacker och lugnande natur på din motionsrunda? Mjukt underlag och utmanande backar, korta men branta, så är detta platsen för dig.

Bryggareberget – Gillar du långa backar?
I så fall är det Kärleksstigen upp till Bryggarebergets topp som du ska ge dig på. Belöningen när du når toppen är den sköna utsikten!  Kombinera med en sväng runt Wämöparken.

Stumholmen – precis vid havet
En bilfri miljö där du lätt springer flera varv runt den lilla ön, du bärs fram av havet, vyerna och de historiska miljöerna! Du blir svalkad av den härliga havsbrisen då du aldrig är längre än 2 meter från vattnet, sträckan är ca 1,5 km.
 
Saltö och Dragsö – en fin familjerunda
Gillar du att springa på kuperade naturstigar? Då är dessa två centrumnära öar definitivt något för dig. Tar du med hela familjen på rundan så
kan ni räkna troll på trollstigen på Dragsö, badmöjligheter finns längs hela rundan som är ca 4 km.

Trossö runt - världsarvsrundan
Ett perfekt sätt för att upptäcka staden ur ett nytt perspektiv. En löprunda på ca 5 km, för dig som gillar att ha asfalt under fötterna och stadsmiljön närvarande.

*Plogga - betyder att man plockar skräp samtidigt som man joggar eller går.