Ta båten till Hasslö

Gå ombord på M/F Flaggskär vid Handelshamnen i Karlskrona.
Efter 20 minuter ankommer ni till Horn på Hasslö. Har du bokar övernattning så tar du en kort promenad upp till Vandrarhemmet Strandvilan eller till Garpahamnens stugby och checkar in på ditt boende.

På Hasslö är det gångavstånd till det mesta om du är bekväm med att gå ett par kilometer. Du kan också ha med egen cykel på skärgårdsbåten. Flera alternativ på cykeluthyrning hittar du på visitkarlskrona.se. Lanthandeln en bit upp på ön säljer det mesta som behövs för en vistelse i skärgården. Köp med något för att hålla energin uppe och trampa runt på de små vägarna som löper X km över ön. Vill du cykla längre så trampar du över Hasslöbron som i sig är en upplevelse då den öppnas regelbundet för att släppa igenom segelbåtar. När bron är passerad kommer du till Almö som erbjuder flera intressanta vandringsleder i spännande naturområden. Här ligger också Carlskrona golfklubb om du blir sugen på en runda golf på den fantastiska skärgårdsbanan, lunch och fika serveras dagligen på golfklubbens fina restaurang. Något svalkande på den sköna terrassen med havsutsikt kan vara ett tips efter några kilometer på cykeln.

Sugen på att utforska mer? Trampa vidare till Tromtö naturreservat som utgörs av halvön Tromtö, som förr var en del av ett herrgårdslandskap. Parkera cykeln och utforska Tromtö naturreservat till fots, njut av ekhagar, bokskogar och mäktiga hagmarksträd. Stanna för ett dopp vid badplatsen vid Tromtö Navigationssällskap eller från en klippa längs vandringen. Så glöm inte badkläderna på din utflykt, härliga badmöjligheter finns bakom varje krök!

Väl tillbaka på Hasslö kanske det är skönt att slå sig ner och äta vid dukat bord. Sommarrestaurangen Hasslö Sjöbod, ligger med härlig havsutsikt och hamnens gemyt in på knuten. Att ta med egen grillpicknick och tillbringa kvällen på stranden vid badplatsen Sandvik är ett annat alternativ. Har du krafter kvar så finns två volleybollplaner precis vid stranden. Glöm inte att ta med boll! Ett annat tips är också att ta en paddeltur och utforska Hasslö via havet och hitta ditt eget smultronställe på någon av öarna runt Hasslö. Hasslö Kajak hyr ut kajaker, kanoter och SUP-brädor och har sin uthyrning beläget vid ”udden vid näset”, som av Hasslöborna kallas för ”Kläppen”. Näset hittar du på Hasslöbrons högra sida när du kör mot Hasslö.

Stora Horns vingård har öppet för visning och provning under vissa dagar under sommaren. Kontakta dem gärna och föranmäl ditt besök. Likväl Öbrygd, som är ett microbryggeri ute i skärgården, som har tagit över gamla "Hasslö Doppets" lokaler.

Är du sugen på att campa så finns fina Vindhaga Camping & Ställplats, endast 500 meter från sandstranden Sandvik. Vindhaga erbjuder bastubad till sina gäster, och även till alla andra, som vill njuta en stund av värmen för att sen kyla ner sig i den vackra dammen i anslutning till bastun.

Läs mer om Hasslö på visithasslo.se

Boende på Hasslö

Upptäck mer på Hasslö

Hasslö Kajak

Hasslö Kajak

Uthyrning av kajaker, kanoter och SUP-brädor . Utforska Hasslö via havet och hitta ditt eget

Sjöboden

Sjöboden

Restaurang och bar precis vid vattnet i Garpahamnen, på ön Hasslö. Vackert belägen i Karlskrona

Stora Horns Vingård Hasslö

Stora Horns Vingård Hasslö

På ön Hasslös äldsta gård, med anor från sent 1700-tal växer nu vingården Stora Horn fram.

Hasslö historierunda

Hasslö historierunda

Hasslö historierunda innehåller lokal kunskap om äldre hus, byggnader, kulturmärken och platser runt

Carlskrona GK

Carlskrona Golfklubb

En välskött golfbana mitt i naturreservatet Almö i Karlskrona skärgård. Vackra signaturhål, 100-tals

M/F Estelle

Båt - Hasslöpendeln

Mellan Handelshamnen och Hasslö finns det skärgårdstrafik året runt och många öbor väljer att pendla

Hasslö Kyrka

Hasslö Kyrka

Kyrkan började byggas 1889 och invigdes 1890.