Påsk. Mitt i skärgården.

Vårsolen värmer och fiskmåsarnas välbekanta skri gjuter hopp om att ännu en sommar är i antågande i Karlskrona och Sveriges sydligaste skärgård! Men först kommer den härliga påsken, förhoppningsvis med några extra lediga dagar.
Vi hoppas att du finner inspiration och tips här för att vilja planera in ett Karlskronabesök redan nu under påsken!

Utflykt längs Kustvägen

Gör en utflykt längs livsnjutarvägen Kustvägen sydost och passa på att inhandla dina lokala delikatesser och primörer till årets påskbord. Ägg, potatais, ost, sparris, must och andra läckerheter hittar du längs vägen.

Bosses Magasin i Sandhamn kommer erbjuda påskmeny under Skärtorsdagen och Långfredagen. Tänk på att boka ditt bord i god tid!
 

Youtube video image

Följ med Nature by Andreas på en resa längs den vackra Kustvägen mellan Torhamn och Kristianopel.

Läs artikeln här 

Golfälskarens paradis

Tack vare de milda vintrarna och att våren kommer tidigt har du redan nu möjlighet att spela golf när du besöker Karlskrona under påsken. Karlskrona erbjuder tre golfbanor med hög klass, Carlskrona Golfklubb, Nicklastorps GK och Trummenäs Golfklubb. Banorna ligger med mindre än 15 km mellan varandra. Seaside, kuperad skogs- och parkbana eller flack öppen bana med havsutsikt. Här spelar du på banor som är belägna mitt ute i skärgården och några som ligger mer inåt land, skyddade av skog. Perfekt om du vill anpassa ditt spel efter utmaningar som väder, vind och golfbanornas karaktär.

Hotell, stugor och ställplatser för husbil finns alltid nära, vissa finns direkt intill banan. Här hittar du tips på olika boenden, ta gärna kartan till hjälp.

Roliga aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen!

hittaut vandring

HittaUt

Orientering för hela familjen! Utforska och hitta några av de 100 checkpoints som finns i Karlskrona. Mellan den 1 april och 31 oktober finns Hittautkartan både digitalt (på hemsidan och i appen) samt på papper. Papperskartan kommer i brevlådan till många hushåll, men finns också att hämta på utlämningsställen, bl a på Karlskrona Turistcenter. Flera delar av kartan finns även som PDF som du själv kan skriva ut. Registrera dina checkpoints direkt i kartvyn, i appen eller under "min sida" på hemsidan.

Läs mer
Möckleryds hällristningar - Horsahallen

Möckleryds hällristningar - Horsahallen

På Torhamnslandet finns Blekinges största hällristning. Hästhallen eller Horsahallen som den också

Vämöparken

Wämöparken

Wämöparken är en kombinerad kultur-, natur- och nöjespark. Den kallas ibland "Blekinges Skansen".

Youtube video image
Boda Borg

Boda Borg

På Boda Borg får man en helt unik upplevelse i Karlskrona – ett äventyrshus för alla! Boda Borg är

Funplays Karlskrona

Funplays Karlskrona

Funplays är ett inomhuslekland i djungelmiljö! Här får alla barn hoppa, leka, busa, stoja, springa,

Lyckeby

Lyckå/Lyckeby

En av de äldsta boplatserna i Blekinge som försörjde Karlskrona med mjöl och vatten.

Blekinge Museum

Blekinge Museum

Blekinge museum ligger centralt i Karlskrona och erbjuder historiska upplevelser för hela familjen!

Påsk = Säsongspremiär för många campare

Blir det säsongsstart i påsk? I år är påsken sen och inleds i mitten av april. Oavsett om du vill fira en traditionell påsk eller bara njuta av tidig vår med bästa läget i naturen har Karlskronas påsköppna campingar boendet för dig. Ta med husvagnen, husbilen eller hyr en mysig stuga tillsammans med familjen. Njut av ledighet, vårkänslor och allt härligt som campinglivet har att erbjuda.

Nedan hittar du förslag på campingar som har öppet över påskhelgen. Alla ligger vackert belägna vid havet - vågar du dig även på ett premiärdopp?

Påsklovs-evenemang

Här finner ni ett axplock på vad som händer i Karlskrona under påsklovet. Fler event hittar ni under "evenemang".  Tisdagen den 11 april till fredagen den 14 april är det påsklov för Karlskrona kommuns skolelever. Här hittar ni tips på saker att hitta på under påsklovet.

Unna dig en mysig fika eller god påskbuffé under påsken!

Här nedan hittar du tips på några mysiga caféer och restauranger. Använd dig gärna av kartan och bestäm dig för om du vill ta en fika eller äta gott i Karlskronas fina stadskärna eller vi ge dig ut på en utflykt i det, förhoppningsvis, vackra påskvädret. Glöm inte att kolla öppettider innan du ger dig iväg! 

Café Sött & Salt har öppet under hela påskhelgen!

Redan fredagen 22 mars öppnar Café Sött & Salt för säsongen och har även öppet under hela påsken - från Skärtorsdagen, 28 mars, till Annandag påsk, 1 april, har det mysiga hamncaféet i Kristianopel öppet mellan kl. 10.00-16.00. Lunchrätter, räkmackor, hembakade kakor och desserter erbjuds under påskhelgen.

På Skärtorsdagen och Långfredag kl. 18.00 dukas det upp en stor lyxig Påskbuffé med klassiska hemlagade kalla- & varma rätter, tex sillbord, lax- & äggrätter, vilt, lammstek, gratänger, köttbullar, prinskorvar, omelett m.m.

Efter påskdagarna kommer kommer caféet ha öppet fredag - söndag fram till högsäsong.

Kafé Måsen har öppet under Påsken

Under påskdagarna erbjuds kroppkakor, smörrebröd och go-fika. Påsktallrik finns på menyn under lördagen.
Öppettider: Långfredagen, kl. 16:00 - 22:00 och Påskafton, kl. 11:00 - 16:00.

Bistro Utkiken öppnar upp för påsklunch på Påskafton

Bistro Utkiken, högst upp på Bryggareberget, med förmodligen den bästa utsikten Karlskrona har att erbjuda, har öppet mellan kl. 11.00-15.00 på Påskafton, 30 mars.

Påskbuffé dukas upp med sillar, ägg, gravad och rökt lax, köttbullar, Janssons, rostad kyckling, skinkstek, varmrökt lax, och mycket mera. Självklart kaffe och kaka!

Bordsbokning rekommenderas.

Vy över restaurangen Bistro Utkiken på Bryggarberget i Karlskrona.

Bistro Utkiken

Högst upp på Bryggarberget kan man njuta av fin utsikt, lunchbuffé, lyxig bistro brunch på lördagar,

<% totalCount %> products loaded