Höst. Mitt i skärgården.

Sveriges sydligaste skärgård är magisk även på hösten! Skapa minnen, på egen hand eller med någon du gillar lite extra. Kliv i en kanot mitt i staden. Cykla längs vatten eller i böljande bokskog. Njut av sköna promenader eller cykelturer med skärgården som kuliss. Ladda batterierna på en bastuflotte. Smaka på något nytt. Avsluta dagarna med gott käk och en god säng.
På denna sida samlar vi några av våra bästa hösttips.

Höst. Mitt i skärgården.

Sveriges sydligaste skärgård är magisk även på hösten! Skapa minnen, på egen hand eller med någon du gillar lite extra. Kliv i en kanot mitt i staden. Cykla längs vatten eller i böljande bokskog. Njut av sköna promenader eller cykelturer med skärgården som kuliss. Ladda batterierna på en bastuflotte. Smaka på något nytt. Avsluta dagarna med god mat och en bekväm säng.
Det finns massor att göra i Karlskrona på hösten. Hösten i Karlskrona kan betyda underbara dagar under molnfri himmel, krispig luft och färgsprakande löv.
Karlskrona skärgård bjuder på vackra vyer och härligt frisk luft även på hösten - Ta en tur ut i skärgården med skärgårdsbåtarna. Promenera i färgsprakande parker och naturreservat, leta efter svamp och bär och njut av medtagen picknick eller take-away från något Karlskrona-café. Upplev Halloween på Dragsö Camping och Boda Borg – Garanterat mysigt och rysligt för barnen! När höstvindarna blåser kallt är det skönt att smita in i värmen på spännande Marinmuseum och Blekinge Museum, som är öppna året om.
På denna sida samlar vi några av våra bästa hösttips - både inomhus och utomhus.

Hösten i Karlskrona

Det finns massor att göra i Karlskrona på hösten. Hösten i Karlskrona kan betyda underbara dagar under molnfri himmel, krispig luft och färgsprakande löv. Den kan också vara lite blåsigare och blötare. Här har vi samlat några tips på höstmys både inomhus och utomhus.

Karlskrona skärgård bjuder på vackra vyer och härligt frisk luft även på hösten - Ta en tur ut i skärgården med skärgårdsbåtarna. Promenera i färgsprakande parker och naturreservat, leta efter svamp och bär och njut av medtagen picknick eller take-away från något Karlskrona-café. Upplev Halloween på Dragsö Camping och Boda Borg – Garanterat mysigt och rysligt för barnen! När höstvindarna blåser kallt är det skönt att smita in i värmen på spännande Marinmuseum och Blekinge Museum, som är öppna året om.

HÖSTLOV

Från 26 oktober till 3 november är det höstlov i Karlskrona och då finns det extra mycket skoj för barnen att hitta på. Boda Borg och Dragsö Camping har då genomgått en gastkramande förvandling inför Halloween. Garanterat mysigt och rysligt för barnen! Både Marinmuseum och Blekinge Museum hittar på mycket skoj under lovet och även många föreningar erbjuder många, roliga höstlovsaktiviteter. Simhallar och skridskohallen är öppna, samt biograf och bowlinghall. 

Att hitta på kul saker tillsammans med barn behöver inte "kosta skjortan" - Här har vi samlat förslag på roliga, gratis barnaktiviteter.

Evenemangshöjdpunkter under höstlovet, som du inte får missa!

Det goda livet

Unna dig en härlig och avkopplande långhelg i Karlskrona! Här finns möjlighet till sköna, avkopplande dagar med bastubad, shopping, spännande och intressanta aktiviteter, kulinariska upplevelser, lyxiga hotellfrukostar och sovmornar på unika boenden. Så passa på att boka ditt Karlskronabesök idag!

Upptäck staden genom att gå på stadsvandring i världsarvet på egen hand, med hjälp av din telefon. Besök Marinmuseum, Karlskronas främsta besöksmål, Blekinge Museum och Karlskrona Porslinsmuseum, som erbjuder intressanta guidningar och "hembakad" kakbuffé. Kaffet dricks naturligtvis ur koppar från porslinsfabriken. Porslinsmuseum har helgöppet fram till 10 december. Missa inte heller ett besök på unika Drottningskärs kastell, på skärgårdsön Aspö, som har helgöppet under hela september.

Drottningskärs kastell

Drottningskärs kastell

Drottningskärs kastell en del av världsarvet, uppfördes under 1600-talets sista årtionden och anses vara en av den svenska fortifikationens främsta skapelser, ett komplett och välbevarat försvarsverk från stormaktstiden. Sommarprogram med många spännande och roliga punkter; musikkvällar, teater, guideturer mm. Öppettider: Dagligen 1 juni - 31 augusti. 1-30 september: Lördag - söndag.

Läs mer om det unika kastellet

En aktiv höst

Efter som hösten oftast är rätt mild i vår hörna av sydöstra Sverige, så fungerar det att utöva de flesta aktiviteterna året runt. Det går t ex utmärkt att paddla, golfa, dyka, fiska, cykla, vandra och rida långt in på året. Ta gärna även en tur ut i skärgården med skärgårdsbåtarna.

I Karlskrona finns naturupplevelser och äventyr som leds av kunniga och professionella företag, som erbjuder det lilla extra och unika. Vad sägs t ex om att laga mat över öppen eld efter ha paddlat genom en skärgård, som är utnämnd av Unesco till ett biosfärsområde, för att sen vakna upp efter en natts tältning på en öde ö och se solen stiga? 

Du hittar fler förslag på roliga aktiviteter, som du kan boka in under hösten, längre ner på sidan.

HÖST = SKÖRDETIDER

Nu under hösten är det skördetider i Karlskrona och våra många gårdsbutiker fyller sina hyllor med närodlade delikatesser. Perfekt för dig att göra ett besök och fylla på ditt egna skafferi!

Mysmiddag på restaurang

På Karlskronas restaurangscen finns nya och gamla favoriter med allt från husmanskost till smaker från hela världen. Slå dig ner på Vinberga Vinkiosk vid Neptunitorg och njut av stämningen, god mat och viner. Eller mumsa på pizzor och pasta precis vid havet i Antonio’s sköna matsal. Sugen på ett steakhouse med svensk touch, beläget i en av Sveriges äldsta restauranglokaler med utsikt över det vackra Stortorget? Då är det Nivå du ska besöka! Stans kanske mysigaste bar Underbar hittar du Borgmästarekajen med en fantastisk utsikt över Borgmästarfjärden, som är särskilt tjusig vid solnedgång. I Karlskronas vackra stadspark, Hoglands park, erbjuder Parken Café Bar & Bistro alltid god och vällagad mat, och ibland på något musikaliskt inslag lagom till desserten. I den charmiga byn Kristianopel, belägen längs östkusten, finns det mysiga och unika Café Sött & Salt, som har öppet under helgerna en bra bit in på hösten. Tänk på att göra din bordsreservering i god tid!

Interiörbild från baren

Vinberga Vinkiosk

Vinkiosken ligger på Landbron 1 på Neptunitorg i centrala Karlskrona. Klassisk vinkiosk med ständigt

Uteservering vid havet

Antonio’s

Kärleken till Karlskrona och Italien har format pärlan Antonio’s – en plats där människor möts och

Nivå Bar & Stekhus

Nivå Bar & Stekhus

Ett steakhouse med svensk touch, beläget i en av Sveriges äldsta restauranglokaler intill Stortorget

UnderBar uteservering

UnderBar

Charmig restaurang och bar med en härlig uteservering under sommaren och havsutsikt vid

Parken Café Bar & Bistro

Parken Café Bar & Bistro

Välkommen till caféet, baren och bistron som är belägen i Hoglands park, den norra porten in till

Exteriörbild av caféet

Café Sött & Salt i Kristianopel

Caféet ligger direkt vid havet i hamnen i charmiga Kristianopel, erbjuder lunch och bistromeny.

Prova på olika viner


Restaurang Havsviken på Dragsö bjuder in till vinprovning, som genomförs av Lars Nielsen, restaurangchef på Restaurang Havsviken och har flera års erfarenhet inom vin och dryck. Läs mer och boka >>

Ps. Känner du till att Karlskrona kan stoltsera med tre stycken vingårdar? Vingården Stora Boråkra,  Stora Horns Vingård på Hasslö samt Tjurkö Vingård.

Stora Horns Vingård Hasslö

Stora Horns Vingård Hasslö

På ön Hasslös äldsta gård, med anor från sent 1700-tal växer nu vingården Stora Horn fram.

Vingården Stora Boråkra

Vingården Stora Boråkra

En vingård med 3000 vinstockar. Här odlas vindruvan Solaris. Boka vinprovning med mat, visning av

Tjurkö vingård

Tjurkö Vingård

Tjurkö Vinodling är en mindre vingård med ca 1000 vinstockar som består av mest Solaris planterade

Höstiga evenemang

Här hittar du ett axplock av "höstiga" event. Fler evenemang hittar du i menyn under "evenemang".

Roligt för hela familjen

Boda Borg

Boda Borg

På Boda Borg får man en helt unik upplevelse i Karlskrona – ett äventyrshus för alla! Boda Borg är

Funplays Karlskrona

Funplays Karlskrona

Funplays är ett inomhuslekland i djungelmiljö! Här får alla barn hoppa, leka, busa, stoja, springa,

1190_jrhw41mphuy0uic.jpg

Bowling - Cyberzone

I Karlskronas äventyrscentrum roar sig hela familjen.

Wämöparken

Wämöparken är ett mysigt och roligt utflyktsmål för såväl barn som våra fyrbenta vänner. Härlig stor rastgård för hundar och kul lekplats för alla leksugna barn. De charmiga, gamla stugorna, som finns i parken, är också spännande att ta del av och deras historia. I Blekinge museums app finns nu en ljudvandring där du kan lära dig mer om Wämöparken, de gamla byggnaderna och de människor som en gång bodde i dem.
Missa inte Våffelstugans goda våfflor - de erbjuder både mer "matiga" så väl som söta våfflor.
Wämöparken är också en perfekt plats för en picknick! Det finns gott om grillmöjligheter i parken och bra platser att slå sig ner på.

Våffelstugan i Wämöparken

Våffelstugan i Wämöparken

En mysig kaffestuga anno 1910, med öppen spis och vackert läge i Wämöparken strax utanför centrala

Vämöparken

Wämöparken

Wämöparken är en kombinerad kultur-, natur- och nöjespark. Den kallas ibland "Blekinges Skansen".

Kartvy över Wämöleden.

Vandring - Wämöleden

Vandringsleden sträcker sig runt hela Wämö och går vidare bland tätbebyggelse, längs med vattnet och

Karlskronas parker i höstskrud

Karlskronas stadsparker, Amiralitetsparken och Hoglands Park, är alltid vackra och väl värda en promenad, men det är något särskilt med höstens dramatiska färgskiftningar. Efter promenaden, när kanske höstvindarna blåser kallt, är det skönt att smita in i värmen på något spännande museum eller ta en mys-fika på ett av Karlskronas många caféer.

Boende-erbjudanden

Vinberga iteriörbild

Gourmetweekend på JA Hotel

Fine dining i Karlskrona city, staden mitt i skärgården.
Boka in din helg i Karlskrona med logi och femrätters middag på Blekinges minsta kök där menyerna anpassas efter säsong och humör. Efter en god natts sömn på JA Hotel väntar härlig frukostbuffé. 

Läs mer och boka
Familj i säng

Hösterbjudande på Scandic Karlskrona

Gör rum för hotellmys! Boka nu och säkra ditt hotellboende. Boa in dig och mys lite extra länge när kvällarna blir mörkare. Sov gott och vakna hungrig till god frukostbuffé, med en fantastisk utsikt över Borgmästarfjärden i centrala Karlskrona.

Erbjudanden & weekendpaket
Häxa spelar minigolf på Dragsö

Halloweek-erbjudande på Dragsö Camping

Erbjudande under Halloweek, 28/10 - 6/11: Boka camping tre nätter - betala för två. Boka online på dragso.se med koden Halloweek.
Boka stuga för minst två nätter, så ingår spökgolf på biljardgolfbanan och på äventyrsgolfbanan för fyra personer. Värde 440 SEK.

Läs mer och boka
collage - säng och pizza

Helgpaket - The Brewery Hotel

Utforska The Brewery Hotels bryggeri, provsmaka bryggeriets egna, spännande ölsorter och ät gott i goda vänners sällskap. När det är dags att runda av är den sköna sängen bara en trappa upp. Du vaknar upp till en härlig frukostbuffé och när du är redo att möta dagen har du nära till både stadens puls och havets lugn.

Helgerbjudande

Tips på höstiga aktiviteter! Boka din upplevelse med en gång!

Det finns massor att göra i Karlskrona på hösten. Hösten i Karlskrona kan betyda underbara dagar under molnfri himmel, krispig luft och färgsprakande löv. Den kan också vara lite blåsigare och blötare. Promenera i färgsprakande parker och naturreservat, leta efter svamp och bär och njut av medtagen picknick eller take-away från någon Karlskrona-restaurang.

Kajakför med vy in mot Karlskrona

Arkipelag kajak

Drömmer ni om att sakta och tyst glida fram mellan kobbar och skär eller se staden från en ny vinkel

Trummenäs GK

Sveriges golfkust

Sveriges Golfkust är ett sammarbete mellan de klubbar som befinner sig i det som kallas för hela

Islandshästar på turridning

Ridturer - Aspö Islandshästar

Ridturer med Aspö Islandshästar på den vackra ön Aspö. Till ön tar man sig med gratis vägfärja från

video_thumb

Fiske i världsklass

Alltid drömt om storgäddan eller bara attraherad av lugnet som infinner sig när du står med kastspöet i soluppgången?

Läs mer om fisket i Karlskrona
Lyckebyån

Vandring - Lyckåleden

Vandra längs den vackra Lyckebyån, vacker natur med skyltar och information längs leden. Lyckåleden

cykling i trollskogen

MTB cykling i trollskogen

Upplev den fridfulla och förtrollande natur kring Karlskrona Skärgård med MTB cykling..

<% totalCount %> products loaded